Presidència

Ada Colau Ballano (alcaldessa de Barcelona) és la presidenta de l'AMB i el seu màxim representant polític. La presidència dirigeix el govern metropolità i ret comptes de la seva gestió davant del Consell Metropolità.

Biografia

Ada Colau Ballano és la primera alcaldessa de la història de Barcelona. Nascuda a la capital catalana el 1974, va créixer al barri del Guinardó. És mare d'un nen i una veïna orgullosa de Barcelona, una ciutat de referència internacional.

Colau ha dedicat part de la seva carrera professional a la investigació i a la defensa dels drets humans, posant un èmfasi especial en el dret a l'habitatge.

Les seves competències professionals i polítiques s'han forjat en els darrers 20 anys i són fruit d'estudis acadèmics, de la tasca que ha desenvolupat en organitzacions civils i de la participació en moviments socials.

Durant els anys noranta va estudiar a la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona, i va completar la seva formació amb una estada a Milà a través d'una beca Erasmus. Al llarg d'aquest mateix període i fins a l'actualitat ha estat implicada en diversos moviments socials, dels quals va adquirir coneixements sobre l'endeutament global i les institucions financeres internacionals.

A partir del 2007 va estar professionalment vinculada a organitzacions no governamentals, una activitat que li va permetre col·laborar amb relators especials de les Nacions Unides i amb especialistes en drets, habitatge i urbanisme.

El seu coneixement profund sobre l'impacte de la crisi en la societat la va portar a impulsar la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), de què va ser la portaveu i que li va permetre gaudir d'un gran reconeixement públic.

El perfil polític i professional d'Ada Colau reuneix la defensa dels drets socials i la seva capacitat per generar acords i consensos amplis.

L'any 2019 va ser escollida alcaldessa de Barcelona i va esdevenir presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.