Coneixement i recerca

Biomedicina i tecnologies TIC són els sectors estratègics de la xarxa de centres de coneixement i recerca del territori metropolità.

Catàleg de centres de coneixement i recerca
Més de 100 centres de recerca en diversos sectors, 14 universitats amb titulacions adequades al mercat laboral internacional i sis centres d'estudi especialitzats de prestigi internacional són algunes de les fortaleses de què disposa el territori metropolità en l'àmbit del coneixement i la recerca.
Recerca i negoci
Principals referents en l'àmbit dels centres de recerca i escoles de negoci.
 • Centres de recerca
  La Fundació Recerca és un referent internacional en l'àmbit de la recerca, que exerceix d'interfície entre el sector públic i acadèmic, i el sector privat, productiu i empresarial. fomenta l'emprenedoria i la vocació innovadora en el món empresarial i col·labora en la creació d'un ecosistema d'innovació entre agents públics i privats.

  FCRi
  Biocat és l'entitat que coordina i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques innovadores a Catalunya. La seva missió és dinamitzar tots els agents que actuen en aquest àmbit i les seves iniciatives, per tal de configurar un entorn amb un sistema potent de recerca, una transferència de coneixement activa, i un teixit empresarial emprenedor que esdevingui motor econòmic del país i contribueixi al benestar de la societat.

  BIOCAT
  La Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya (XPCAT) disposa de les millors infraestructures físiques i tecnològiques i de serveis especialitzats en noves estructures i nous sistemes de gestió per respondre als reptes globals de l'economia basada en el coneixement. Als parcs membres de XPCAT hi ha presents més de 26 sectors innovadors i tecnològics i serveis vinculats.

  Els principals sectors presents als parcs científics i tecnològics catalans són telecomunicacions, tecnologies mediambientals, biotecnologia i ciències de la vida, tecnologies dels materials, tecnologia de l'energia, agroalimentari, disseny i serveis d'enginyeria, informàtica, programari, nanobioenginyeria i nanotecnologia.

  XPCAT
  Institut d'investigació de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural nascut amb la missió de contribuir a la modernització, a la millora i l'impuls de la competitivitat; al desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari, agroforestal, aqüícola i pesquer, i també dels directament o indirectament relacionats amb el proveïment d'aliments sans i de qualitat als consumidors finals; a la seguretat alimentària i a la transformació dels aliments, i, en general, a la millora del benestar i la salut de la població.

  IRTA
 • Escoles de negoci
  Té una comunitat d'antics alumnes formada per 40.000 directius de 120 nacionalitats. Pel que fa al professorat d'aquesta escola de negocis vinculada a la Universitat de Navarra, el centenar de docents representen a 30 països.

  IESE
  ESADE és una institució acadèmica internacional amb més de cinquanta anys d'història. El principal patrimoni d'aquesta escola de negocis són les persones: professors i professionals que generen pensament, discurs, projectes i iniciatives al servei d'una formació excel·lent, una recerca rellevant i una contribució valuosa al debat públic i a la transformació social.

  ESADE
  EADA és una institució basada en els valors de l'esforç, el compromís i el treball ben fet. Va ser una de les primeres escoles de negocis a oferir programes de formació adreçats específicament al món de l'empresa.

  EADA
  Segons les dades corresponents al curs 2012, els 229 estudiants d'aquest centre, vinculat a les universitats Pompeu Fabra (UPF) i Autònoma de Barcelona (UAB), provenien de 57 països diferents.

  Barcelona GSE
  Constituïda com la nova escola de negocis de la Universitat Pompeu Fabra, la Barcelona School of Management ofereix un ampli ventall d'estudis relacionats amb l'àmbit de l'empresa tant per a estudiants acabats de graduar com per a professionals en actiu, així com formació in-company personalitzada.

  BSM
  Els participants que anualment es matriculen en aquesta escola vinculada a la Universitat Deusto sumen més de 45 nacionalitats.

  EAE