Reparació i segona mà

Com es restaura un moble? O com s'arranja una aixeta que degoteja? Les respostes es poden trobar en programes de reparació de residus per donar una segona oportunitat als objectes.

Reparat Millor Que Nou

Sovint, els aparells i els objectes espatllats ja no s'arreglen, sinó que es llencen. Amb el projecte Reparat Millor Que Nou, l'AMB treballa per canviar aquesta pràctica i posa a l'abast de tothom els coneixements, l'espai i les eines per fer reparacions senzilles. D'aquesta manera, es contribueix a produir menys residus i a estalviar recursos i diners.

Aquest projecte també disposa d'un servei de préstec d'eines perquè les persones que no necessitin acompanyament puguin seguir treballant des de casa.

Informació sobre el programa
Vídeo cursos de reparació


Puja
Reparat Millor Que Nou als municipis

El projecte Reparat Millor Que Nou també dona servei a diversos municipis metropolitans. Així, s'han organitzat tallers d'autoreparació de diferents modalitats a demanda, tant dels mateixos ajuntaments com d'entitats i associacions cíviques. La iniciativa, amb molt bona acollida, ha dut a terme nombrosos tallers, especialment durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

A més dels tallers d'autoreparació, l'AMB fa difusió d'establiments professionals on s'arreglen objectes i aparells molt diversos.

Cercador de reparadors professionals


Puja
Mercats d'intercanvi i segona mà

Molt sovint un producte vell pot fer el mateix servei que un de nou. No obstant això, els consumidors no estan acostumats a comprar-ne i no saben on trobar productes de segona mà de qualitat. Per aquest motiu, d'una banda el programa Millor Que Nou també es dedica a fer difusió d'aquests establiments professionals, i de l'altra, posa a disposició de la ciutadania un espai permanent d'intercanvi mitjançants punts. S'hi poden portar coses que ja no es necessiten i veure, triar i endur-se les que es puguin aprofitar.

També es dona suport a les fires de segona mà i a les xarxes d'intercanvi d'objectes entre particulars.

Intercanvia
Butlletí de mercats de segona mà


Puja