Control i eliminació de fauna aquàtica al·lòctona
Tècnic fent tasques de control
Technical details
-
- Subjects:
- Biodiversity, Parks, Beaches
-
- Publication date:
- June 2017
-
- Status:
- En curs
-
- Type / Subtype:
- Projectes de biodiversitat / Parks
-
- Municipality:
- Badalona, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans
Gallery
Descripció
La introducció d'exemplars de flora i fauna forans posa en perill la supervivència de moltes espècies autòctones. En el cas dels ecosistemes aquàtics, l'arribada d'espècies al·lòctones provoca una competència amb les espècies autòctones, les quals poden arribar a desplaçar i fins i tot fer desaparèixer, entre altres motius, per la transmissió de malalties. És important eliminar els principals focus d'introducció de les espècies invasores i controlar-ne l'expansió.
Una de les vies per aconseguir-ho és sensibilitzar la ciutadania, ja que, per exemple, en el cas de la tortuga de Florida (Trachemys scripta) i la carpa (Cyprinus carpio), els alliberaments procedeixen principalment de persones que les tenen a casa.
Objectius
- Reduir la presència de fauna aquàtica al·lòctona, sobretot la invasora, als punts d'aigua dels parcs de la xarxa.
- Dificultar l'expansió territorial d'espècies aquàtiques al·lòctones, sobretot les invasores.
- Minimitzar la presència de peixos al·lòctons i altres animals invasors com la tortuga de Florida (Trachemys scripta elegans) o altres tortugues foranes (Pseudemys sp., Graptemys sp. o Chrysemys sp.)
- Afavorir l'establiment i la consolidació de poblacions d'amfibis autòctons, tant dels que ja es troben en els punts d'aigua com de possibles colonitzadors.