Palmera de Canàries

Categories: Vegetació singular

Municipalities: Badalona

Imatge 1

Originària de les illes Canàries pot arribar a fer 20 metres d'alçària.

Nom científic: Phoenix canariensis
Família: arecàcies
Alçada: 12,5 metres
Edat estimada: 108 anys (2018)

Denominació

Castellà: palmera canaria
Anglès: Canary Island palm

Port

Palmera de mida gran, que pot arribar a fer 20 metres d'alçària. Es diferencia de la palmera datilera per la seva capçada, més densa (amb més de 50 fulles) i d'un color verd intens.

Escorça

El tronc és curt i gruixut, de color marró fosc.

Fulles

S'anomenen palmes i es troben agrupades a l'extrem del tronc. Són amples i llargues, amb pecíols espinosos i una longitud d'entre 5 i 6 metres.

Floració

A la primavera. Les flors femenines i les masculines apareixen en arbres diferents. Les flors femenines són de color groc i les masculines són més petites i tancades.

Fruit

Petits dàtils no comestibles, de color taronja i uns 2 cm de llargada. Apareixen agrupats en forma de raïm.

Origen i hàbitat

Originària de les illes Canàries. Prefereix les zones costaneres càlides. És una de les palmeres més resistents al fred.

Usos

Molt preuada com a espècie ornamental. Destaca per la seva bellesa i elegància, és per això que es troba en molts parcs i jardins antics, així com en passeigs marítims.

Saps què?

A l'illa de la Gomera, aquesta palmera es fa servir per produir guarapo, una beguda fermentada que s'elabora amb el suc dolç que s'extreu de la palmera de les Canàries. És una beguda refrescant i energètica, amb una alta concentració de minerals.

Related facilities