La construcció metropolitana

| Subject: Urban Planning

El 6è workshop del PDU reflexiona sobre les formes de fer les ciutats

Imatge del workshop
Imatge del workshop | Premsa AMB
Les formes de la construcció metropolitana, tant les que s'han donat a la de Barcelona els darrers 40 anys com les que apareixen en el panorama internacional com a més interessants de cara al futur, van ser objecte de reflexió i debat en el sisè workshop de preparació del Pla Director Urbanístic metropolità (PDU), organitzat per l'AMB, que s'ha celebrat al Disseny Hub de Barcelona.

La sessió, en la que van participar tres-centes vint persones –arquitectes i altres professionals de diverses disciplines, directius d'empreses, representants de les administracions-, va ser la sisena de la sèrie que es va iniciar el mes de desembre de 2013 a Cornellà i que va tenir continuïtat al llarg de 2014 a Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat, El Prat de Llobregat i L'Hospitalet de Llobregat.

La superfície construïda de la ciutat metropolitana s'ha multiplicat per dos en els darrers 40 anys. Al llarg d'aquest període, s'hi han realitzat alguns projectes que corresponen a formes de fer la ciutat que no tenen res a veure amb les que predominaven abans del PGM (Pla General Metropolità).

Aquestes noves formes de composició urbana han perseguit diversos objectius: integrar-se amb la ciutat existent per produir noves entitats urbanes, reinterpretar les infrastructures com a llocs de nova urbanitat i configurar noves identitats metropolitanes.

Sobre aquestes noves formes es va reflexionar al workshop estructurat en 2 conferències i 4 taules rodones.

Related documents