Tornada a l'escola

| Subject: Buses, Sustainable Mobility, Transport

El transport públic de l'àrea de Barcelona està preparat per a l'inici del curs escolar

Nens amb mascareta i motxilla

La xarxa de transport públic de l'àrea de Barcelona està preparada per a l'inici del període lectiu i del curs escolar. Amb l'entrada en servei del 100 % de l'oferta disponible, es podrà atendre l'augment de la demanda de desplaçaments i fer-ho amb total seguretat, encara que això pugui impliqui una densitat important d'usuaris en determinats moments del dia. 

Tot i els dubtes que la concentració d'usuaris pot generar en algunes persones, diferents estudis internacionals han posat de manifest que viatjar en transport públic no és una font important de transmissió del contagi i, per tant, la xarxa de transport públic es considera segura.

Adaptació de l'oferta al període lectiu

Amb l'inici del curs escolar, el transport públic ha incorporat les línies que donen servei a les zones educatives i ja ofereix tota la seva capacitat disponible. En aquest sentit, l'oferta de metro de TMB incorpora un reforç durant les hores puntes del matí i la tarda per evitar les aglomeracions. Pel que fa als trens, a Rodalies de Catalunya entren en servei les línies R7 i R8, aturades pel tancament dels centres educatius, i als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) la L7 recupera el seu trajecte habitual, limitat per obres fins el dijous 10.

De la mateixa manera, es recupera tota l'oferta d'autobús de TMB i es tornen a obrir les portes de davant dels autobusosi el mateix passa al bus metropolità, gestionat per l'AMB, que incorpora reforços en les línies que van a escoles de primària i secundària. Per la seva banda, al bus interurbà, gestionat per la Generalitat de Catalunya, entren en servei les línies que van a la Universitat Autònoma de Barcelona. Finalment, els autobusos urbans dels municipis integrats a l'AMTU recuperen gairebé el 100 % de l'oferta habitual a la majoria de municipis.

Mesures per part dels operadors

Els diferents operadors han posat en marxa diverses mesures d'higienització i prevenció per garantir la seguretat de la xarxa. Entre aquestes mesures hi trobem la renovació constant de l'aire en tots els vehicles, la presència de personal d'atenció als usuaris en els punts amb més probabilitat de concentració i la col·locació de dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Evitar les hores punta i fer servir correctament la mascareta

L'ús permanent de la mascareta col·locada correctament i evitar les accions que obliguin a treure-se-la, com menjar o beure, és bàsic. També es demana als usuaris que esperin el vehicle següent en cas que sigui necessari i que evitin les converses llargues dins dels vehicles. D'altra banda, les persones diagnosticades de la malaltia, les que estan en quarantena i les que no poden dur permanentment la mascareta han d'abstenir-se d'utilitzar la xarxa de transport públic.

Related documents