Canvi climàtic i meteorologia al Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús

Imatge de la publicació
Subject:
Sustainability, Parks
Public:
Formació reglada | 1r cicle d’ESO (1r, 2n i 3r)
Type:
Educational
Edition:
Exercise book
Supports:
Electronic

Quadern

Download

Synopsis

Aquest quadern d'exercicis està vinculat a l'activitat "Canvi climàtic i meteorologia del parc de Can Solei i de Ca l'Arnús" i s'adreça a alumnes d'ESO i Batxillerat. L'activitat dona a conèixer el fenomen del canvi climàtic a través de l'experimentació i la interpretació de dades i facilita la reflexió sobre el nostre paper per reduir-ne l'impacte.

Author:
Available languages:
Catalan
Related facilities
Related interesting spots
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès històric
    Descripció:
    Es tracta d'una eina científica ben singular. El 1883 es va instal·lar als jardins del Teatre Líric de Barcelona (propietat d'Evarist Arnús), amb la finalitat d'estar situada en un lloc públic on es pogués admirar i consultar. Quan van enderrocar el teatre el 1901, la torre es va traslladar a Badalona. És una estació meteorològica amb pluviòmetre, baròmetre, termòmetre, calendari de fases lunars, penell i rellotge. També incorporava un carilló complet, però va ser substituït per una única campana. Encara avui tots els aparells funcionen.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Aula ambiental
    Descripció:
    Situada al costat del jardí de papallones i del jardí de les ciències, l'aula disposa de 140 m2 de superfície. Espai de suport a activitats educatives i lúdiques de caire ambiental que es realitzen al parc, adreçades a les escoles, famílies i públic en general i organitzades per l'AMB i per l'Ajuntament de Badalona. Aquestes segueixen quatre eixos d'interès: coneixement dels valors ambientals, biodiversitat, meteorologia i canvi climàtic i l'aigua. Les activitats s'ofereixen a través de la Jugatecambiental, del programa Compartim un futur i altres programacions que desenvolupa l'ajuntament de Badalona.