Urgències i emergències socials

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) és un servei de titularitat municipal de l'Institut Municipal de Serveis Socials que dona cobertura a algunes de les necessitats en l'àmbit de les urgències i emergències socials. Es tracta d'un servei pioner en aspectes tècnics i logístics i s'inscriu plenament en les polítiques europees de priorització en matèria de polítiques socials.

Agents del CUESB
Sobre el programa

Les principals actuacions del conveni són l'assessorament i l'orientació adreçats als professionals de serveis socials i policies locals, així com l'atenció de les urgències fora de l'horari normalitzat d'atenció dels serveis socials i les emergències socials que es puguin donar en qualsevol moment.

L'AMB i l'Ajuntament de Barcelona van iniciar al 2015 una col·laboració amb l'objectiu de regular la cooperació administrativa entre ambdues institucions per tal de poder garantir i dotar els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona adherits al conveni marc dels serveis assistencials en l'àmbit de les urgències i emergències socials. D'aquesta manera, els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que així ho desitgessin, podien estar coberts davant de les necessitats derivades d'urgències i emergències socials transitòries, greus o extraordinàries.

Aquesta relació de cooperació consensuada entre administracions públiques permet la prestació de serveis i el desenvolupament de les competències legalment atribuïdes de les quals tenen interès comú.

L'any 2019, una vegada finalitzada la vigència del conveni marc de col·laboració que regia la relació i aprofitant els recursos i experiències de cada una de les parts signants del conveni, se signa un nou conveni de col·laboració entre l'AMB i l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) per donar continuïtat fins al 2022 a la relació mantinguda en els darrers anys.

Informació de servei sobre el CUESB


Up
Convenis

Informació i documentació.

 • 2019-2022

  Al conveni 2019-2022 es preveu que s'hi adhereixin 24 municipis i es doni cobertura a un total de 960.000 habitants:
   

  BadalonaBarberà del VallèsBeguesCastellbisbalCervellóCorbera de LlobregatCornellà de LlobregatEl Papiol
  El Prat de LlobregatEsplugues de LlobregatLa Palma de CervellóMolins de ReiMontcada i ReixacMontgatPallejàSant Adrià de Besòs
  Sant Cugat del VallèsSant Feliu de LlobregatSant Just DesvernSant Vicenç dels HortsSanta Coloma de CervellóSanta Coloma de GramenetTorrelles de LlobregatViladecans


  Prórroga del conveni
  Conveni 2019

 • 2015-2018

  Conveni 2015-2018. Al darrer conveni s'hi van acollir fins a 20 municipis metropolitans. Cobria aproximadament un total de 930.000 habitants: es van fer unes 2.450 intervencions i es van atendre més de 2.100 persones.

  Conveni 2015


Up
Intervencions i persones ateses
Gràfic Intervencions en urgències i emergències socials 2015-2022

 

Gràfic Persones ateses per gènere 2019-2022

 

Gràfic Distribució per tipus d'intervenció 2015-2022

 

Gràfic Persones ateses període 2015-2022

 

Gràfic Distribució de les persones ateses 2015-2022

 


Up