Urgències i emergències socials

El Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) és un servei de titularitat municipal de l'Institut Municipal de Serveis Socials que dona cobertura a algunes de les necessitats en l'àmbit de les urgències i emergències socials. Es tracta d'un servei pioner en aspectes tècnics i logístics i s'inscriu plenament en les polítiques europees de priorització en matèria de polítiques socials.

Agents del CUESB
Sobre el programa
Les principals actuacions del conveni són l'assessorament i l'orientació adreçats als professionals de serveis socials i policies locals, així com l'atenció de les urgències fora de l'horari normalitzat d'atenció dels serveis socials i les emergències socials que es puguin donar en qualsevol moment.

L'AMB i l'Ajuntament de Barcelona van iniciar al 2015 una col·laboració amb l'objectiu de regular la cooperació administrativa entre ambdues institucions per tal de poder garantir i dotar els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona adherits al conveni marc dels serveis assistencials en l'àmbit de les urgències i emergències socials. D'aquesta manera, els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona que així ho desitgessin, podien estar coberts davant de les necessitats derivades d'urgències i emergències socials transitòries, greus o extraordinàries.

Aquesta relació de cooperació consensuada entre administracions públiques permet la prestació de serveis i el desenvolupament de les competències legalment atribuïdes de les quals tenen interès comú.

L'any 2019, una vegada finalitzada la vigència del conveni marc de col·laboració que regia la relació i aprofitant els recursos i experiències de cada una de les parts signants del conveni, se signa un nou conveni de col·laboració entre l'AMB i l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) per donar continuïtat fins al 2022 a la relació mantinguda en els darrers anys.

Informació de servei sobre el CUESB

Subir
Convenis
Informació i documentació.
 • 2019-2022
  Al conveni 2019-2022 es preveu que s'hi adhereixin 22 municipis i es doni cobertura a un total de 960.000 habitants:

  Badalona Barberà del Vallès Begues Castellbisbal Cornellà de Llobregat El Papiol El Prat de Llobregat
  Esplugues de Llobregat La Palma de Cervelló Molins de Rei Montcada i Reixac Pallejà Sant Adrià de Besòs Sant Cugat del Vallès
  Sant Feliu de Llobregat Sant Just Desvern Sant Vicenç dels Horts Santa Coloma de Cervelló Santa Coloma de Gramenet Torrelles de Llobregat Viladecans


  Conveni 2019
 • 2015-2018
  Conveni 2015-2018. Al darrer conveni s'hi van acollir fins a 20 municipis metropolitans. Cobria aproximadament un total de 930.000 habitants: es van fer unes 2.450 intervencions i es van atendre més de 2.100 persones.

  Conveni 2015

Subir
Intervencions i persones ateses
Gràfic Intervencions en urgències i emergències socials 2015-2018


Gràfic Distribució per tipus d'intervenció

Gràfic Persones ateses període 2015-2018

Gràfic Distribució de les persones ateses

Gràfic Evolució total de persones ateses

Subir