Projectes Singulars al territori

| Subject: Social Policies

Escola de noves oportunitats, #esposibleSB i Accions Singulars per a la Formació

Els darrers mesos l'Oficina de Polítiques Socials de l'AMB ha realitzat diverses visites de seguiment dels projectes Singulars, novetat que es va posa en marxa a la segona convocatòria del Programa Metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2016-2019.

Aquests projectes Singulars estan pensats per a la dinamització i la generació de noves oportunitats d'ocupació i la millora de la qualificació professional a través d'actuacions innovadores que s'adeqüin a les necessitats socials dels municipis i a les noves característiques del mercat laboral metropolità. Fins avui s'han visitat, entre d'altres, els projectes singulars de Sant Adrià del Besòs, Montgat i Sant Boi de Llobregat.

Visita a tres projectes Singulars

Per fer-ne un seguiment de la feina feta tècnics de l'AMB han pogut comprovar de primera mà el treball dels professionals i les percepcions que tenen els beneficiaris de tres projectes Singulars concrets: l'Escola de Noves Oportunitats de Sant Adrià del Besòs, accions singulars per a la Formació a Montgat, i el projecte de Sant Boi, #EsposibleSB.

L'Escola de noves oportunitats escolaoportusab de Sant Adrià de Besós té com a objectiu la integració laboral de joves de 16 a 20 anys que han abandonat el sistema educatiu prematurament o que estan en risc de fer-ho. Es crea un procés d'acompanyament personal i de reforç de les competències personals a través de tallers, formacions professionalitzadores i pràctiques a empreses.

Projecte d'accions singulars per a la Formació a Montgat persegueix l'acreditació de les participants en atenció sociosanitària a persones dependents, de manera que les treballadores puguin desenvolupar una trajectòria laboral amb les millors garanties possibles donada la detecció prèvia de la falta de formació en aquest àmbit de persones que s'hi dediquen. I assolir el Certificat de professionalitat d'Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials.

#EsposibleSB projecte desenvolupat, a Sant Boi de Llobregat, i gestionat per l'entitat Feinart. Es tracta d'un coworking laboral, un espai obert on es dóna suport a les persones en la recerca d'oportunitats professionals. Realitzen activitats i tallers culturals diversos amb els què és genera una comunitat de treball i suport mutu que ajuda a assolir l'objectiu de trobar una feina digna. Aquest projecte singular converteix la cerca de feina en una activitat col·lectiva on els beneficiaris poden millorar les seves destreses personals en un entorn de suport emocional.

Quan els projectes s'acabin d'executar, des de l'AMB es podrà fer una anàlisi més detallada dels seus resultats; tanmateix, ara per ara, es pot constatar que tant els tècnics com els beneficiaris estan desenvolupant una feina de qualitat i estan convençuts que, si continuen en aquesta dinàmica de treball, serà possible assolir les fites marcades. 

Related documents
Where
Marker
Escola de noves oportunitats Sant Adrià de Besòs
Marker
Feinart Sant Boi de Llobregat
Marker
Montgat Montgat