La regeneració de les dunes metropolitanes s'endú el prestigiós premi New European Bauhaus 2022, atorgat per la Comissió Europea

| Subject: AMB

L'Àrea Metropolitana de Barcelona ha estat la guanyadora del guardó que la CE concedeix anualment a un projecte de reconnexió amb la natura. El premi New European Bauhaus ha estat anunciat i atorgat a Brussel·les aquest cap de semana

La recuperació i la gestió de les dunes de les platges de l'àrea metropolitana de Barcelona ha aconseguit el prestigiós guardó New European Bauhaus, concedit anualment per la Comissió Europea (CE) a un projecte de reconnexió amb la natura.

El projecte de l'AMB, que competia amb altres candidatures europees, va ser declarat guanyador aquest dissabte a la tarda a Brussel·les, durant la celebració de The Festival of New European Bauhaus. Ramon Torra, gerent de l'AMB, va recollir el guardó de mans de la comissària europea d'Innovació, Investigació, Cultura, Educació i Joventut, Mariya Gabriel. Gabriel i la comissària de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, van representar la presidenta de la CE, Ursula von der Leyen, en l'acte d'entrega del premi a l'AMB.

Aquest reconeixement europeu no és l'únic que ha rebut enguany l'AMB per la gestió de les platges metropolitanes. Recentment, l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha aconseguit una subvenció de gairebé 200.000 euros del projecte europeu Safeguarding Biodiversity per protegir-hi la biodiversitat tot fomentant la participació ciutadana.

Ambdues distincions europees a la gestió de les platges metropolitanes tenen com a denominador comú el creixent paper dels ciutadans en la conservació d'aquests ecosistemes. Aquest darrer any, més de 3.000 persones han participat en la regeneració de les dunes i en la descoberta dels valors naturals de les platges metropolitanes.

Reclamació al Govern central
El passat 27 de maig, en l'acte de presentació de l'Estiu Metropolità, el gerent de l'AMB va expressar l'esperança de la institució en la consecució del premi New European Bauhaus 2022, malgrat la forta competència d'altres projectes europeus. En aquell acte, Torra també va reiterar la demanda al Govern central d'un compromís ferm i urgent per regenerar les platges malmeses pels darrers temporals i un pla estructural per blindar el litoral metropolità. El gerent va lamentar llavors la lentitud i la falta d'interlocució del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Related documents
Related links
Where
Marker
Gare maritime, Bruxelles