MPGO a l'àmbit del carrer Canigó

Estat actual de l'àmbit de la MPGO
Equip redactor

La MPGO planteja reordenar el sòl per tal de situar un aparcament públic previst en terrenys més adequats, crear un parc urbà aglutinant petites peces de verd residuals, garantir l'amplada mínima d'un carrer, reconèixer edificacions consolidades i reordenar el sostre previst pel planejament.

Area:
2.640m²
Phases:
Aprovació definitiva -
Supervision and coordination:
Josep Maria Carreras (Director dels Serveis d'Urbanisme - AMB), Loles Herrero (Cap del Servei de Planejament urbanístic - AMB)
Drafting team:
Gema Mur i Rhona Okafor (arquitectes - AMB), Eloi Gonzalez (estudiant d'arquitectura - AMB)
Municipalities:
Corbera de Llobregat
Legal support:
Laia Soriano-Montagut (advocada - AMB)

Description

Modificació puntual del Pla general d'ordenació a l'àmbit del carrer Canigó i entorn i a la Creu de l'Aragall

La proposta de MPGO té com a objectiu la reordenació dels àmbits en ella inclosos per garantir l'adequació de l'ordenació urbanística a les característiques i potencialitats del territori, amb solucions viables i adients als seus emplaçaments.

I suposa:

  • Reformular l'ordenació dels sòls que formen part de l'illa delimitada pels carrers Canigó, Raval i un passatge públic de vianants, situada a la zona alta del nucli urbà, amb una proposta conjunta (de tota l'illa) que reconeix les edificacions ja consolidades i fa propostes de reordenació del sostre previst pel planejament vigent.
  • Una ubicació alternativa del sistema de dotació pública – aparcament (Dp/Ap) en un lloc més adequat a l'ús atribuït perquè la situació vigent es considera no viable tant pels seus requeriments d'ús com per les dimensions i característiques de l'emplaçament.
  • Un parc urbà, de dimensió adequada, ben situat, que conserva les visuals i el caràcter del c/Canigó i que concentra diverses reserves de zones verdes del planejament vigent distribuïdes pel veïnat que es consideren no útils i no adequades així com els nous requeriments de sistemes.
  • L'ordenació de l'entorn que inclou la nova alineació de la banda sud del c/Raval garantint una amplada mínima del carrer de 6m davant el mur de pedra vermella.