MPE del Parc Agrari

Àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat
Àmbit del Parc Agrari del Baix Llobregat

El document proposa modificar la regulació dels moviments de terres per tal de preservar l'espai agrícola de la vall baixa i el delta del Llobregat.

Area:
3.473,26 hectàrees
Phases:
Aprovació definitiva -
Supervision and coordination:

Josep Maria Carreras i Loles Herrero.

Drafting team:

Jordi Vila, Ton Padullés, Raül Retuerta, Laura Cid.

Municipalities:
Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Viladecans
Legal support:
Núria Acosta

Description

Títol oficial del pla
Modificació de l'article 29 de les Normes urbanístiques del Pla especial de protecció i millora del Parc Agrari del Baix Llobregat.

Durant els últims anys s'han dut a terme diversos moviments de terres que atempten contra l'interès productiu de l'activitat agrícola i l'interès ecològic, ambiental, paisatgístic i social del Parc Agrari.

Amb la finalitat de preservar l'espai agrícola de la vall baixa i el delta del Llobregat, la modificació del pla especial (MPE) proposa introduir les determinacions següents:

  • Prohibir, amb caràcter general, els moviments de terres, a excepció dels necessaris per a l'activitat agrícola i d'altres vinculats a l'execució d'actuacions admeses pel planejament.
  • Regular detalladament els moviments de terres vinculats a l'activitat agrícola, limitant els terraplens i establint l'obligació de presentar un projecte tècnic i constituir una garantia per a l'atorgament de la llicència.
  • La MPE contribuirà a evitar que es duguin a terme moviments de terres que degradin el sòl i posin en perill la utilització futura dels terrenys com a camps de conreu.