Carril Bus Castelldefels - Cornellà (C-245)

La construcció d'una plataforma reservada per a l'autobús i un passeig per a vianants i bicicletes a la C-245 entre Cornellà de Llobregat i Castelldefels millorarà la connectivitat urbana i l'accés al transport públic entre aquests municipis del Baix Llobregat.

Technical details

Developper:
Generalitat de Catalunya (DTES)
Budget:
73,8 M€
Status:
Project
Status detail:
Projecte constructiu en redacció

Description

L'objectiu és crear una infraestructura de plataforma reservada per al transport públic a la carretera C?245 entre els municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi i Cornellà. El projecte ha de millorar l'eficiència del transport públic per carretera en aspectes com la fiabilitat i el temps de recorregut.

Actualment, la C?245 és una carretera amb un alt volum de trànsit que, tot i el caràcter urbà, encara manté les característiques d'una carretera.

El projecte actuarà sobre 15,7 km de carretera on es reduirà el nombre de carrils de circulació, s'ampliaran les voreres, es crearà un carril bici i s'implantarà un servei de transport públic en plataforma reservada amb un aspecte similar al d'un tramvia. En el futur no es descarta que es pugui convertir el servei d'autobús en tramvia sense un cost addicional d'inversió excessiu, que donaria continuïtat a la línia T1 actual cap a Sant Boi.