Passeig de Llorenç Serra

El passeig de Llorenç Serra i el pont Vell de Santa Coloma aposta per una mobilitat més sostenible i per potenciar la infraestructura verda a la ciutat

 

©Jeroen Van Mieghem
Technical details
 • Project date:
  January 2017
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  October 2019
  Municipality:
  Santa Coloma de Gramenet
  Area:

  12.600 m2

  Cost:
  2.037.030 €
 • Project management:
  Claudi Aguiló Riu, Eva Pagés (AMB)
  Works management:
  Jordi Larruy (AMB)
  Collaborators:
  EQUIP AMB: Carles Español, Francesc Germà, Pepe Gil, Ainhoa Martínez, Mireia Monràs, Cati Montserrat, Daniel Vázquez
  Contractor:
  Copisa
Financing

Aquesta intervenció ha estat finançada per:

l'AMB

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

UE-FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)

Description

La intervenció és continuadora amb la transformació de la ciutat cap a una mobilitat més sostenible, millorant l’accessibilitat i fomentant la connexió física i visual del centre del municipi cap al riu Besòs. Per potenciar la biodiversitat i la connectivitat ecològica, es combinen diferents espècies d’arbres i d’arbustives i s’incorporen tècniques de millora per a la plantació urbana i es plantegen les superfícies de plantació com punts de drenatge i infiltració.
La remodelació del passeig de Llorenç Serra modifica la secció amb una proposta asimètrica on la vorera nord, la més assolellada, és més ampla i té l’alineació d’arbres al portell. S’incorpora el carril bici doble central amb una mitjana amb arbres i plantes herbàcies, es redueix la circulació a un carril per sentit i es disposa una línia d’aparcament i contenidors arran d’ambdues voreres. Amb les tres alineacions d’arbrat es formalitza una nova cobertura arbòria.
 

Where