Espai jove i de creació La Nau

Es reforma l’interior d’una nau industrial, que es transforma en un equipament cultural per acollir múltiples activitats de creació i difusió artística, concerts i activitats de lleure i formació. L’espai, de grans dimensions, ofereix flexibilitat d’usos: s’hi construeix una caixa de fusta aïllant per fer-hi tallers, aules i bucs d’assaig. El desnivell entre l’accés i la planta baixa crea un vestíbul que forma un balcó a la gran sala interior. 

vista frontal del tancament de les aules de l'equipament
Foto: Adrià Goula
Technical details
 • Project date:
  April 2018
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  November 2020
  Municipality:
  Barberà del Vallès
  Area:

  888 m2

  Cost:
  1.147.656 €
  14.268 € (equipament)
 • Project management:
  Meritxell Inaraja (Meritxell Inaraja Arquitecta)
  Works management:
  Meritxell Inaraja (Meritxell Inaraja Arquitecta)
  Collaborators:
  EQUIP AMB: Laura Gálvez, Marta Iglesias, Oriol Paluzie
  EQUIP M. INARAJA: Laura Bigas, Amàlia Casals, Josep Maria Cubí, Ester Serradell
  EQUIP EXTERN: Ángel Gil Control y Gestión de Obras y Proyectos, Carles Montobbio i associats, DSM Arquitectes, Teyle
  Contractor:
  UTE Voltes Connecta - Voltes
Financing

AMB

Ajuntament de Barberà del Vallès

Description

La Nau neix a partir de la reforma interior d’una nau industrial, que es transforma en equipament cultural. L’espai promou activitats de creació i difusió artística, concerts i activitats de lleure i formació per als joves. S’aprofiten les virtuts de la nau existent com a espai cobert, ben il·luminat, polivalent i primera pell protectora de grans dimensions, idoni per acollir activitats múltiples, i a l’interior es crea una segona evolvent, més petita, de caixa de fusta per desenvolupar-hi activitats que necessiten aïllament tèrmic i acústic, com ara tallers, aules i bucs d’assaig. 
L’estructura de la de nau manté el seu estat inicial, amb la traça de pintures i acabats de reformes anteriors. El desnivell existent entre l’accés i la planta baixa de La Nau permet crear un gran vestíbul a manera de balcó sobre la resta de l’espai, utilitzable per a espectacles i activitats de diferents formats.

Where