Biblioteca Teresa Pàmies

L’edifici se situa al barri de l’Almeda, a prop de la llar per a gent gran, amb la qual comparteix pati i serveis. La volumetria en forma de “V” permet l’entrada de llum natural a través d’una finestra correguda orientada al nord. Les façanes en planta primera es protegeixen del sol amb lames, que els hi atorguen caràcter d’umbracle.

Imatge de la façana de l'edifici
Foto: Marcela Grassi
Technical details
 • Project date:
  January 2017
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  March 2021
  Municipality:
  Cornellà de Llobregat
  Area:

  1.201 m2 

  2.004 m(urbanització)

  Cost:
  2.741.927 €
  294.380 € (equipament)
 • Project management:
  Carlos Llinás (AMB)
  Works management:
  Carlos Llinás (AMB)
  Direcció d'execució: Maria Sánchez (AMB)
  Collaborators:
  EQUIP AMB: Jordi Bardolet, Tamie Delgadillo, Mireia Diaz, Marta Juanola, Ferran Roca.
  EQUIP EXTERN: Cómo Design Studio, Joan González Gou, Martí Cabestany i Puértolas, Laura Coll.
  Contractor:
  Calaf Constructora
Financing

AMB

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

 

Description

L’edifici se situa al passeig dels Ferrocarrils Catalans de Cornellà de Llobregat, al costat de l’estació d’Almeda. 

Tenint en compte que en aquest tram hi ha, a més, un casal de gent gran i l’estació de metro i Rodalies, es busca concentrar l’edificació a l’extrem est de la plaça amb la intenció d’evitar l’aparició d’una tercera construcció aïllada al llarg del passeig.

El projecte proposa, doncs, situar el nou equipament a prop de l’esmentat casal i generar un pati enjardinat que relacioni ambdós equipaments en planta baixa i permeti fer activitats comunes a l’exterior, com concerts de petit format, conferències, etc.
La biblioteca s’organitza en planta baixa i pis, amb una secció de la coberta que permet l’entrada de llum natural a través d’una finestra correguda orientada al nord i la visió de les capçades dels plàtans existents des de l’interior.

En aquesta línia les façanes de la zona general en planta primera, tant a l’interior de la plaça com al pati, volen tenir, a través de l’ús de lamel·les i ràfecs per a la protecció solar, un caràcter d’umbracle o filtre permeable entre les capçades dels arbres existents i el mateix edifici.

Where