Sistema de platges metropolitanes

Categories: Espais participatius

Municipalities: Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Viladecans

Platges metropolitanes

Les platges metropolitanes del Baix Llobregat tenen una extensió de més de 14 Km que formen una superfície de més d'un milió i mig de m2 de sorra.

Descripció

El Llobregat desemboca a la mar mediterrània formant un Delta d'uns 100 Km2 on hi trobem una gran varietat d'espais naturals. Des d'aquí també accedim a part del sistema de platges del de l'àrea metropolitana de Barcelona corresponents als municipis de El Prat de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. Es tracta de més de 14 Km de platges que formen una superfície de més d'un milió i mig de m2 de sorra.

Les platges de El Prat de Llobregat i Viladecans són les que conserven uns valors naturals més importants on hi són presents les comunitats animals i vegetals pròpies dels sorrals costaners. A Gavà i Castelldefels la platja presenta un major grau d'equipament i es troben entre les més freqüentades de la regió metropolitana de Barcelona.

La platja de El Prat, separada de l'aeroport pel parc del Litoral es va recuperar per l'ús públic gràcies a la posada en funcionament de la depuradora de la desembocadura del riu, que ha eliminat les aportacions contaminants del riu. Ara disposa de tots els serveis bàsics per al seu ús. Les platges de Viladecans i Gavà estan limitades per una extensa pineda litoral i conserven encara un sistema dunar molt poc alterat a Viladecans i que, a Gavà, s'ha respectat i integrat en el disseny del passeig litoral.

La platja de Castelldefels, de prop de cinc quilòmetres de llargada i sorra fina esta situada al costat del massís del Garraf, aquest massís i la seva platja gaudeixen d'una llarga tradició turística com a destí de bany i vacances. El Club Nàutic, el Club Marítim i les diferents escoles de vela són una mostra de la vitalitat de les diferents activitats aquàtiques i nàutiques que s'hi desenvolupen.

Related links