Pavimentació a les rondes

| Subject: Ring Roads

Obres en un tram de la ronda de Dalt durant el cap de setmana

El cap de setmana dels dies 30 i 31 de maig, es portarà a terme la pavimentació del tram de la Ronda de Dalt entre les sortides 6 i 12. Les obres comportaran talls de circulació entre les 14 h del dissabte 30 de maig i les 19 h del diumenge 31 de maig, amb les actuacions següents:

La renovació de l'asfalt es fa de manera periòdica, quan s'esgota la seva vida útil, que és d'uns 10 anys. La incorporació d'aquest nou paviment reduirà el soroll dels vehicles i aportarà més seguretat i confort a la conducció. 

Actuacions previstes

Zona d'actuació


Ronda de Dalt B-20 sentit Besòs: Es pavimentarà una superfície d'11.000 m2. Els 3 carrils quedaran tallats entre els punts quilomètrics 5+800 i 6+766, en el tram comprès entre la incorporació 10 (Pedralbes) i la sortida 9 (Sarrià). En aquest tram està inclòs el túnel de l'Oreneta, que té una longitud de 784 m.

El trànsit es desviarà per les sortides 11 (Diagonal) i 10 (Pedralbes), excepte entre les 23 h del dissabte i les 9 h del diumenge, en què només estarà habilitada la sortida 11.

Les incorporacions 12 (Esplugues), 11 (Diagonal) i 10 (Pedralbes) estaran tancades, així com els accessos des de la B-23 a la ronda de Dalt (es desviarà el trànsit per l'avinguda Diagonal) i des dels túnels de Vallvidrera a la ronda Dalt sentit Besòs (es desviarà per la Via Augusta).

Ronda de Dalt B-20 sentit Llobregat: En aquest sentit, la superfície asfaltada serà de 9.000 m2. El tall també serà total, entre els punts quilomètrics 5+982 i 6+766, corresponents al tram comprès entre la incorporació 9 (Sarrià) i la sortida 10 (Pedralbes). El trànsit es desviarà per les sortides 7 (Sant Gervasi) i 9 (Sarrià) i entre les 23 h del dissabte i les 9 h del diumenge només es podrà sortir per la sortida 7 (Sant Gervasi).

Les incorporacions 6 (Vallcarca), 7 (Sant Gervasi) i 9 (Sarrià) estaran tancades, així com l'accés des dels túnels de Vallvidrera a la ronda Dalt sentit Llobregat (es desviarà per la Via Augusta). També està previst tancar l'accés a la ronda de Dalt des de la C-58 i la C-33 al nus de Trinitat (es desviarà tot el trànsit per la ronda Litoral).

Així mateix, i aprofitant aquesta actuació, entre les 21 h del dissabte i les 7 h del matí del diumenge romandrà tancat l'enllaç de la B-20 a la B-23, sentit Molins de Rei, per a la renovació de la capa de rodolament.

S'informarà degudament els usuaris de les restriccions que aquesta actuació comportarà, així com dels itineraris alternatius.

Una de les vies més transitades de Catalunya

Les rondes de Barcelona, amb una longitud total de 36,2 quilòmetres, són utilitzades diàriament per milers d'usuaris, i són una de les vies d'alta capacitat amb la IMD (intensitat mitjana diària) més alta de Catalunya (uns 276.500 vehicles al dia).

L'AMB s'ocupa del manteniment d'aquesta infraestructura. Això inclou tant el manteniment ordinari (obres de reposició, treballs de neteja, enllumenat) com accions innovadores, per exemple un aixecament en 3D. Aquesta actuació, portada a terme el 2019 en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, reuneix un conjunt de tecnologies punteres –làser escàner mòbil, sensor inercial, GPS, càmera esfèrica, etc.– per caracteritzar geomètricament les rondes de Barcelona amb precisió topogràfica i poder-ne fer un manteniment més eficient.

Related documents
Related links
Where
Marker
Ronda de Dalt Barcelona Tram entre la sortida 9 i 10