Més borró a les dunes

| Subject: Biodiversity, Beaches

Gairebé 100 persones assisteixen a la jornada de plantació a les dunes de Gavà

Imatge de l'activitat

El passat diumenge 19 de març l'Ajuntament de Gavà va organitzar una jornada participativa a la platja que implicava una acció de millora de l'entorn. Hi van assitir gairebé 100 persones que al llarg del matí van plantar 300 exemplars en 200 metres lineals (2 trams de cordó de dunes) de borró (Ammophila arenària), una espècie imprescindible per a la formació i consolidació dunar. La proposta forma part de les activitats que cada diumenge tenen lloc a la Jugatecambiental de la platja de Gavà (un projecte compartit entre l'AMB i l'Ajuntament del municipi) i va ser dinamitzada per l'Associació Ecologista les Agulles de Gavà.

Participants de totes les edats van poder conèixer, acompanyats d'un expert científic, les característiques de l'ecosistema dunar, la importància de preservar-lo i els beneficis de les accions participatives com aquesta que es porten a terme a la platja de Gavà.

En aquesta mateixa jornada es van realitzar també tasques de descontaminació metàl·lica de la platja, organitzades per l'Associació de Detectoristes de Catalunya, una entitat formada per persones que practiquen la detecció de metalls amb finalitats lúdiques i total respecte envers la natura i el patrimoni històric.

La programació de la Jugatecambiental de la platja de Gavà continuarà cada diumenge al matí fins a finals del mes de maig amb activitats per a totes les edats. 

Related documents
Related interesting spots
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família per aprendre moltes coses sobre les platges metropolitanes, la natura i el medi ambient, mentre juguem i fem activitats. Hi trobarem un punt d'informació de la platja i el seu entorn, un espai de joc i una proposta d'activitat guiada.
Related beaches
Related publications
Where
Marker
Platges de Gavà Gavà