Comença la llaurada de les platges

Back

| Subject: Beaches

És el tret de sortida de la temporada de bany


L'AMB va començar dilluns 25 de març els treballs de condicionament de les platges metropolitanes per a la temporada de bany. Aquesta tasca es fa amb tractors que arrosseguen unes grans arades que remouen i regiren la sorra fins a 50 cm de profunditat, per facilitar que s'airegi i que els raigs del sol hi penetrin per potenciar-ne al màxim l'acció desinfectant. També es retiren les restes soterrades aportades pels temporals de l'hivern, de manera que s'assoleix així un grau òptim de salubritat de les platges de cara a l'inici de la temporada.

Abans de la llaurada es fa un garbellament previ per retirar els residus que hi pugui haver en els 10 cm superficials per tal de no barrejar-los amb la sorra. Un dies després d'aquesta operació, els tractors garbellen per regularitzar la sorra i deixar-la a punt per a la temporada de bany. Les feines de garbellament a les platges metropolitanes es fan durant tot l'any, però és a partir d'aquest moment que s'intensifiquen, i passen a ser diàries durant la temporada alta (de l'1 de juny al 30 de setembre).

A posteriori, també es passaran per totes les platges les màquines electroimant amb l'objectiu de separar els elements metàl·lics de la sorra. Es preveu retirar centenars d'elements perillosos, com claus, hams i restes de ferro rovellat.

Des de fa uns anys, i a causa de les variacions climàtiques, els temporals marítims d'hivern han augmentat, tant en freqüència com en intensitat.Per aquest motiu, actualment és necessari, en molts casos, no només netejar la sorra, sinó també anivellar-la i redistribuir-la, així com substituir el mobiliari que queda malmès, com ara les passeres.

L'AMB s'encarrega del manteniment de les 41 platges metropolitanes, que registren 10 milions d'usuaris l'any i ocupen una superfície de sorra d'1,7 milions de metres quadrats, ja que s'ha registrat una disminució de més del 10 % de superfície a causa de l'erosió.