Premis Ciutadà Bicibox de l'Any

| Subject: Mobility and Transport

Els guardons reconeixen els usuaris més freqüents d'aquest servei d'aparcament segur de bicicletes.

Dilluns 3 d'abril, va tenir lloc el lliurament dels Premis Ciutadà Bicibox de l'Any a aquells ciutadans de la metròpolis que fan un ús més freqüent del servei Bicibox, el pàrquing per a bicicletes privades dissenyat i gestionat per l'AMB, en un reconeixement de la seva aposta per la mobilitat sostenible, i que faun un ús diari de la bicicleta per traslladar-se en les seves tasques quotidianes.



La cerimònia, celebrada al vespre al Centre Cultural Mercè Rodoreda, a Sant Joan Despí, va ser presidida pel vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda, qui va agrair l'assistència i predisposició dels premiats per ser ambaixadors de la bici com a mitjà de transport diari a la metròpolis i va destacar "el creixement espectacular d'usos del Bicibox, al voltant d'un 45% anual i amb més de 8.000 usuaris registrats".

"Estem preparant  noves estacions i ampliarem el servei Bicibox a nous municipis metropolitans, volem crear més oferta per a la ciutadania", va explica Poveda, que també va anunciar als premiats els  futurs aparcaments de gran capacitat que properament s'instal·laran en algunes estacions de ferrocarril de la metròpolis. També va incidir en la necessitat "de retribuir l'espai públic, que fins ara era per al cotxe".

Els premis constaven d'un total de 21 guardons, classificats en dues categories: 19 premis van reconèixer l'usuari de Bicibox més freqüent de cada municipi metropolità on està implantat el servei, amb un val per un sopar per a dues persones a un restaurant bikefriendly. Els altres dos guardons, amb una nit d'hotel bikefriendly, van ser per reconèixer l'usuari home i la usuària dona amb més usos de Bicibox de tota l'àrea metropolitana.

Aquesta iniciativa forma part de les actuacions promogudes per l'AMB per fomentar una mobilitat més sostenible a la metròpolis i afavorir la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació atmosfèrica, provocada en gran part per l'ús del cotxe privat. Actualment el servei Bicibox té més de 1.700 places i l'any 2018 arribarà a 2.500. El passat de mes de març, es va superar el rècord històric de 25.000 bicicletes estacionades al mes. 

Related documents
Related links
Where
Marker
Centre Cultural Mercè Rodoreda Sant Joan Despí