L'AMB, finalista dels enerTIC Awards

| Subject: Sustainable Mobility

El projecte ZBE ha estat seleccionat dins de la categoria Smart Cities

Premi enerTIC
L'AMB ha quedat finalista dels enerTIC Awards 2020, uns premis a la innovació i la tecnologia per a la eficiència energètica a l'era digital. El projecte de la zona de baixes emisions de les rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN) ha estat seleccionat dins de la categoria Smart Cities.

ZBE Rondes BCN ha arribat a la final després de la votació d'un comitè d'experts format per les empreses associades i la Xarxa de Col·laboració Institucional de la plataforma. Les votacions per escollir els guanyadors es poden fer en línia fins el 6 de novembre, a través de la pàgina web dels enerTIC Awards.

El projecte ZBE Rondes BCN té com a objectiu reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis de Barcelona. Ha estat dissenyat i implantat per l'AMB, en coordinació amb els 5 municipis que integren la ZBE Rondes BCN (Barcelona, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Sant Adrià de Besòs).

La ZBE Rondes BCN combina i integra els dos eixos que recull el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la Economia Española que el Govern central va presentar fa uns dies: economia verda (en què s'inclouen les zones de baixes emissions) i digitalització. En aquest darrer apartat, destaca la plataforma tecnològica de control creada per a la gestió d'aquesta zona de baixes emissions.

Per desenvolupar una plataforma al núvol per al projecte es va comptar amb la col·laboració d'Opentrends com a soci tecnològic. Aquesta plataforma permet gestionar les dades estadístiques aportades per les càmeres de lectura de matrícules, les dades de la DGT i les dades relatives a la situació atmosfèrica. Actualment, la ZBE de Barcelona és la més extensa del sud d'Europa.

Des de l'any 2013, els enerTIC Awards premien els projecte tecnològics innovadors realitzats per empreses i organitzacions compromeses amb l'eficiència energètica i la sostenibilitat.

Aquesta darrera convocatòria ha rebut candidatures tant d'organitzacions públiques com privades. Els premis tenen 15 categories, entre les que hi ha Transformation, Industry 4.0, Intelligent Infrastructures, Intelligent IT Infrastructures, Smart Territories, Energy Renewable, Smart Buildings, Smart Cities, Smart Data Center, Smart Grid, Smart Lighting, Smart Mobility, Smart Product, Smart Vehicle i Solutions and Services.

Related documents