Too good to go
| Subject: Food system, Sustainability
Una nova eina per fer front al malbaratament alimentari
El malbaratament alimentari és un problema al qual han de fer front els països desenvolupats. Tot i que cada vegada en som més conscients, segons dades de la Generalitat de Catalunya, a la Unió Europea es malbaraten 88 milions de tones d'aliments, amb un cost associat de 143 bilions d'euros. L'Agència de Residus de Catalunya calcula que cada persona malbarata 35 kg d'aliments cada any. S'ha de tenir en compte que, tot i que hi hagi malbaratament en cada un dels passos de la generació i processament dels aliments, és a les llars, amb un 53% dels aliments malbaratats, on es llença més menjar.
Així doncs, cal actuar. Aplicacions com TooGoodToGo permeten evitar que aquells establiments que venen menjar o que es dediquen a la restauració llencin menjar. Com ho fan? Tots els negocis adherits al projecte posen a la venda un lot d'aliments per un mòdic preu. Aquest lot és sorpresa, ja que estarà compost pel que hagi sobrat aquell dia, i només podrà ser recollit en unes determinades hores un cop finalitzi l'horari d'obertura dels establiments (a primera hora de la tarda i a última del vespre, normalment).
Web de TooGoodToGo