La recepta que canvia el món

La recepta que canvia el món
Subject:
Residus, Food system, Sostenibilitat
Type:
Activitat a l'aula
Public:
Families, General
When:
From to (Save)
Promoters:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programme:
Compartim un futur

Registration

Adaptat a mobilitat reduïda

Description

En aquesta activitat, mitjançant la simulació d'un concurs de cuina, els i les participants podran descobrir els impactes ambientals que comporta tot allò que mengem. Els aliments segons d'on vinguin, com estiguin fets o els seus embolcalls poden generar molts impactes . En el marc de "Barcelona, capital de l'alimentació sostenible", s'emfatitzarà en els residus produïts en la cuina i la compra d'aliments de manera conscient. S'animarà als i a les participants a generar la recepta més sostenible possible. Es proposaran i buscaran de manera conjunta alternatives de consum responsable en l'alimentació. Ciutadania i Famílies (infants a partir de 10 anys).

Durada

1 hora 30 minuts

Horari

De dilluns a dissabte en horari de matí i tarda, i diumenges al matí segons la petició del centre sol·licitant.

Inscripcions

Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.
El període d'inscripcions de cada temporada s'inicia l'1 de juliol.
Durant el mes d'agost no hi ha servei educatiu.

Requeriments/Material imprescindible

· Espai ampli i poder accedir-hi abans per muntar el material
· Pantalla, projector i equip de so
· 5 taules 

Continguts curriculars

Objectius

1. Donar a conèixer l'Àrea Metropolitana de Barcelona, les seves competències i el programa Compartim un futur.

2. Donar a conèixer les propostes i accions impulsades per l'AMB en el marc de Barcelona com a Capital de l'alimentació sostenible.

3. Prendre consciència de les problemàtiques ambientals entorn l'alimentació.

  • Crear propostes per a la difusió dels coneixements obtinguts
  • Difondre allò que s'ha après per conscienciar el seu entorn immediat
  • Comprometre's en una acció de canvi en l'àmbit domèstic/quotidià

Continguts
  • Ocupació de terra dels aliments
  • Petjada hídrica dels aliments
  • Alimentació de proximitat, petjada ecològica dels aliments
  • Residus associats als aliments
  • Malbaratament alimentari
  • Aliments de temporada
  • Consum responsable
Metodologia
  • Metodologia activa
  • Treball grupal
  • Participació activa