Ecoparc dels Hostalets de Pierola

Imatge de la instal·lació
Subject:
Waste, Sustainability
Type:
Guided visit
Public:
General, Families, Specialized, Formació reglada
When:
From to (Save)
Where:
Ecoparc dels Hostalets de Pierola, Paratge de Can Mata, B-231, km 9,5, 08781 - A-2, sortida 580 cap a B-231 (Els Hostalets de Pierola, Esparraguera)  (Map)
Promoters:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programme:
Compartim un futur

Registration

Adaptat a mobilitat reduïda

Description

Tot i trobar-se fora del territori metropolità, l'Ecoparc d'Hostalets de Pierola és el més nou dels quatre ecoparcs que gestiona l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Es va posar en marxa l'any 2010 i es va projectar el tractament de la fracció resta i la fracció de la matèria orgànica. Actualment, només es tracta la fracció resta ja que de matèria orgànica no se'n genera prou quantitat per a tractar-la a l'ecoparc. Així doncs, aquesta instal·lació tracta els residus de la fracció resta d'un municipi metropolità (Sant Andreu de la Barca) i de cinc més de fora d'aquest territori (Abrera, Els Hostalets de Pierola, Collbató, Martorell i Vallirana) i els dona un pretractament (recuperació de materials reciclables i matèria orgànica) abans no es portin al tractament finalista, que en aquest cas és l'abocament al dipòsit controlat de Can Mata. La visita s'inicia amb una introducció i breu explicació de les màquines que intervenen en el procés a l'Ecoespai i seguidament es procedeix a fer el recorregut pel circuit de visites. Finalitzat l'itinerari, es retorna a l'Ecoespai on es resoldran els dubtes i preguntes que hagin pogut sorgir durant la visita i a continuació es conclourà l'activitat explicant la importància de consumir de forma responsable i la necessitat de fer una bona gestió dels residus que es generen. Les explicacions, la dinamització i els recursos de l'activitat són en català. També es pot fer l'activitat en castellà, en anglès i francès. Consultar activitats prèvies i posteriors al catàleg.

Ecoparc 4 de l'àrea metropolitana de Barcelona
Durada

1 h 30 min.

Horaris

De dimarts a divendres a les 10h, a les 11:30h i a les 15:30h.
Cal fer reserva prèvia.

Inscripcions

Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.
El període d'inscripcions pel curs 2019-20 s'obre l'1 de juliol de 2019. 

Marker
Ecoparc dels Hostalets de Pierola Paratge de Can Mata, B-231, km 9,5, 08781 - A-2, sortida 580 cap a B-231 (Els Hostalets de Pierola, Esparraguera)
How to get there?
Transport nearby...
Related documents
Related publications
Related facilities