Ecoparc dels Hostalets de Pierola

Subject:
Waste, Sustainability
Type:
Guided visit
Public:
General, Families, Specialized, Formació reglada
When:
From to (Save)
Where:
Ecoparc dels Hostalets de Pierola, Paratge de Can Mata, B-231, km 9,5, 08781 - A-2, sortida 580 cap a B-231 (Els Hostalets de Pierola, Esparreguera)  (Map)
Promoters:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Programme:
Compartim un futur

Registration

Adaptat a mobilitat reduïda

Description

Tot i trobar-se fora del territori metropolità, l'Ecoparc d'Hostalets de Pierola és el més nou dels quatre ecoparcs que gestiona l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Es va posar en marxa l'any 2010 i es va projectar el tractament de la fracció resta i la fracció de la matèria orgànica. Actualment, només es tracta la fracció resta ja que de matèria orgànica no se'n genera prou quantitat per a tractar-la a l'ecoparc. Així doncs, aquesta instal·lació tracta els residus de la fracció resta d'un municipi metropolità (Sant Andreu de la Barca) i de cinc més de fora d'aquest territori (Abrera, Els Hostalets de Pierola, Collbató, Martorell i Vallirana) i els dona un pretractament (recuperació de materials reciclables i matèria orgànica) abans no es portin al tractament finalista, que en aquest cas és l'abocament al dipòsit controlat de Can Mata. La visita s'inicia amb una introducció i breu explicació de les màquines que intervenen en el procés a l'Ecoespai i seguidament es procedeix a fer el recorregut pel circuit de visites. Finalitzat l'itinerari, es retorna a l'Ecoespai on es resoldran els dubtes i preguntes que hagin pogut sorgir durant la visita i a continuació es conclourà l'activitat explicant la importància de consumir de forma responsable i la necessitat de fer una bona gestió dels residus que es generen.

Les explicacions, la dinamització i els recursos de l'activitat són en català. Les explicacions també poden ser en castellà. En cas d'anglès i francès, cal consultar.

Consultar activitats prèvies i posteriors al catàleg.

Durada

1 h 30 min.

Horaris

De dimarts a divendres a les 10 h, a les 11.30 h i a les 15.30 h.
Cal fer reserva prèvia.

Inscripcions

Cal fer reserva prèvia a través de l'enllaç d'inscripcions.

Marker
Ecoparc dels Hostalets de Pierola Paratge de Can Mata, B-231, km 9,5, 08781 - A-2, sortida 580 cap a B-231 (Els Hostalets de Pierola, Esparreguera)
How to get there?
Transport nearby...
Related documents
Related publications
Related facilities