Setmana Europea de la Prevenció de Residus

| Subject: Environmental Education, Waste

L'esdeveniment se centrarà enguany en la problemàtica dels envasos

Del 19 al 27 de novembre se celebrarà la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, centrada aquest any en la problemàtica dels envasos. L'objectiu d'aquest esdeveniment és fer-nos reflexionar sobre els nostres hàbits de consum i producció de cara a reduir la generació de residus i, entre altres beneficis, prendre consciència del paper primordial que juga en el canvi climàtic.

L'AMB ofereix a les escoles, entitats i ajuntaments, les activitats relacionades amb els residus i la seva prevenció, gestió i tractament, que pertanyen tant al programa d'educació per a la sostenibilitat PMES com al de prevenció de residus MQN.

Vídeo resum de la setmana 2015 i promoció 2016



La problemàtica dels envasos

Els envasos suposen un greu problema ambiental, ja que el seu ús massiu genera una gran quantitat de residus, tot i que se'n podria evitar la utilització d'una part important. El nostre estil de vida i model de consum tendeix a prioritzar els embolcalls d'un sol ús i sovint també el sobreenvasat de productes. Així, es calcula que cada ciutadà europeu genera anualment una mitjana de 156,9 kg d'envasos.

Es per això que enguany es proposa la celebració en el Dia Temàtic de la Prevenció 2016 d'accions per a la reducció d'aquests residus sota l'eslògan: Prevenció de Residus d'Envasos: Utilitza'n menys! . Reduint l'ús d'embolcalls d'un sol ús, prioritzant la compra a granel, tendint a evitar productes sobreenvasats o usant materials reutilitzables, evitarem gran quantitat de residus d'una manera fàcil i sostenible.

Related documents