Novetats del "Compartim un futur"

| Subject: Environmental Education

Jornada per presentar els darrers treballs més destacats en educació ambiental

El passat 22 de febrer es va dur a terme el seminari d'educació ambiental de l'AMB a la Fàbrica del Sol. En aquesta jornada, on hi van participar un dotzena d'ajuntaments, es van presentar els treballs més destacats en educació que s'han fet enguany.

Una d'aquestes tasques és l'elaboració de la guia didàctica digital del programa "Compartim un futur". Aquesta guia té l'objectiu d'unificar i ordenar en una sola plataforma tots els recursos educatius del programa per facilitar la cerca. A més, incorpora uns nous recursos, els itineraris didàctics, els quals són un conjunt d'activitats i recursos complementaris agrupats per temàtica i per públic específic i ordenats amb lògica per tal de treballar de manera continuada.

També es va presentar la nova aplicació de la Central de Reserves. Aquesta eina facilita el procés de reserva de les activitats del programa i, especialment, permet la consulta de les activitats reservades a tots els implicats: empreses i entitats educadores, ajuntaments i instal·lacions.

Durant el curs 2017-2018 també s'ha treballat en l'estratègia de sensibilització contra la contaminació atmosfèrica, la qual forma part del "Programa metropolità de mesures contra la contaminació atmosfèrica". A més d'explicar les diferents fases del protocol d'actuació en cas d'episodis de contaminació, es van presentar els diferents recursos educatius que s'han elaborat per a diferents públics per tal de donar a conèixer els problemes associats a la contaminació atmosfèrica i les accions que podem dur a terme per millorar la qualitat de l'aire de la ciutat.

La jornada va finalitzar amb una visita guiada a la Fàbrica del Sol, una antiga fàbrica de gas que es va convertir en un equipament d'educació ambiental i que recentment ha estat rehabilitat utilitzant materials de bioconstrucció i criteris d'ecodisseny. El resultat és un edifici dinàmic, sostenible i amb alt valor afegit capaç de gestionar de manera més eficient els recursos naturals. L'edifici compta amb tres certificats: el segell "Edifici amic de la bicicleta"; les 5/5 fulles en el certificat VERDE del Consell per l'Edificació Sostenible d'Espanya (l'únic en tot el país); i el certificat d'eficiència energètica A. 

Related documents
Related links
Related publications
Where
Marker
Fàbrica del Sol