Foment de la recollida selectiva

| Subject: Waste

"Jo reciclo la meva ciutat / poble / barri" comptarà amb un grup de 144 informadors de carrer

L'AMB ha iniciat la campanya "Jo reciclo la meva ciutat / poble / barri" per tal de fer palesa la necessitat de reciclar correctament els residus. Aquesta campanya de proximitat, dirigida als ciutadans a peu de carrer, té com a objectiu augmentar la recollida selectiva de residus, que actualment és del 33,73% de mitjana al territori metropolità.

"Jo reciclo la meva ciutat / poble / barri" té una particularitat amb relació a les campanyes convencionals, i és que comptarà amb un grup de 144 informadors de carrer, organitzats per parelles, que interactuaran directament amb els ciutadans al peu dels contenidors de recollida selectiva, informant-los i donant-los consells sobre com millorar el seu reciclatge. Aquesta mena d'accions asseguren alts nivells de cobertura i de notorietat.

La campanya es durà a terme amb la col·laboració dels ajuntaments dels 28 municipis implicats, i està finançada per Ecoembes i Ecovidrio. El total de les accions compta amb un pressupost de 1.199.295,56 €, i les actuacions tindran lloc, depenent del municipi, entre els mesos de maig i novembre, sense comptar el mes d'agost, durant les tardes dels dies laborables. Els anys 2013 i 2014 l'AMB ja va fer diverses actuacions similars.

Aquesta campanya també actuarà com un pla d'ocupació, ja que els informadors tenen el perfil de persones aturades de llarga durada.

Related documents