Millora de les infraestructures per a la gestió dels residus metropolitans

Tractament de la fracció orgànica recollida selectivament i tractament mecànic i biològic de la fracció resta

Technical details

  • Subjects:
    Waste
  • Status:
    En curs
  • Phase details:
    Període d'execució: 2023- 2024
  • Type / Subtype:
    Projectes - NGEU / Residus
  • Municipality:
  • Budget:
    3.456.248,48€ (IVA inclòs)
  • Promoter:
    Direcció de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus
  • Financing:

    Fons Next Generation UE: 2.035.869,5 €

Línies d'actuació i projectes

Els projectes que es portaran a terme amb aquesta subvenció milloraran el tractament de la fracció orgànica recollida selectivament (línia 1) i milloraran el tractament mecànic i biològic de la fracció resta (línia 3).

 

 

  • Nou sistema de registre d’entrades a les plantes de compostatge

    L’actuació consisteix en la instal·lació, a les plantes de compostatge de Torrelles de Llobregat i Sant Cugat del Vallès, d’un sistema de lectura de codis QR per tal d’identificar els diferents circuits de la fracció orgànica (FORM) que accedeixen a les plantes a descarregar i automatitzar el sistema d’entrada, pesatge i sortida de la planta. L’objectiu és facilitar el funcionament de la planta i automatitzar el sistema de registre de dades.

    Aquesta actuació pertany a la línia 1: projectes d'instal·lacions de tractament de la fracció orgànica recollida selectivament, i millores a les instal·lacions existents.

  • Recuperació de materials valoritzables a la fracció rodant de l’Ecoparc 2

    L’objectiu del projecte és incrementar el rendiment de la instal·lació dotant la planta de nous equips de selecció que permetrien augmentar la recuperació de materials valoritzables en un 2 %, equivalent a 3.600 tones/any per a una entrada de fracció resta de 180.000 tones/any.

    La millora proposada permetria reduir el rebuig generat a la instal·lació i conseqüentment la seva despesa de gestió, fet que comportaria un estalvi anual en la gestió de rebuig.

    A la vegada, la millora proposada permetria evitar 3.235,75 tones de CO2-eq atès que aquest material actualment es gestiona a la planta de valorització energètica (PVE).

    Aquesta actuació pertany a la línia 3: projectes de millores a les instal·lacions existents de tractament mecànic i biològic de la fracció resta.

  • Producció de CSR biogènic a l'Ecoparc 2

    L’objectiu del projecte és la instal·lació d’equips per preparar un combustible derivat del residu (CDR) d’alt contingut biogènic apte per a la indústria. Amb la preparació d’aquest material es reduirien en 25.127 tones/any el rebuig destinat a tractament finalista per a una entrada de fracció resta de 180.000 tones/any.

    La millora proposada permetria reduir el rebuig generat a la instal·lació i conseqüentment la seva despesa de gestió, i això conduiria a un estalvi anual en la gestió del rebuig.

    A la vegada, la millora proposada permetria evitar l’emissió de 30.404,12 tones de CO2-eq., ja que aquest material actualment es gestiona a la planta de valorització energètica (PVE).

    Aquesta actuació pertany a la línia 3: projectes de millora a les instal·lacions existents de tractament mecànic i biològic de la fracció resta.