PNUD: Projecte de Suport a les Comunitats d’Acollida al Líban

Maquinària pesada en una planta de residus
Technical details
Partners:

Àrea Metropolitana de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Fons de Català de Cooperació al Desenvolupament, Mancomunitat de municipis Fayhaa

Action area:
Mediterrània-Mashriq
Subject:
Waste cycle
Financing:
  • AMB: 30.000,00€ + FCCD: 120.000,00€

Status:
In progress Done

Description

L'impacte econòmic i social de la crisi del Líban assoleix volums considerables. L'influx massiu de desplaçats de Síria va incrementar el nombre de residents al país en almenys un 30 %. El juny del 2016 hi havia 1,07 milions de sirians registrats com a refugiats a l'ACNUR, a més de la gran quantitat de refugiats no registrats.

El nombre de pobres residents al Líban ha crescut dues terceres parts des del 2011 i la taxa d'atur ha incrementat alarmantment. Els infants i joves són els més afectats per la situació de dificultat econòmica i accés limitat als serveis. La sanitat, l'educació i les infraestructures de serveis estan sobrecarregades i, com a resultat, hi ha un impacte negatiu tant en l'accés com en els serveis. Cada vegada la situació és de més pobresa i deute.

Per a aquestes necessitats cal enfortir la resiliència i l'estabilitat, cosa que representa un desafiament i una oportunitat per als municipis del Líban que s'enfronten a l'impacte de la crisi siriana.

Les finalitats són: millorar les prestacions de serveis bàsics (principalment el tractament de residus de la Mancomunitat de Municipis Al Fayhaa), donar suport als mitjans de subsistència, generar llocs de treball i prevenir conflictes, assegurar la seguretat i consolidar la pau. 

Where