Gestió de residus al Líban

Gestió de residus sòlids al municipi d'Amioun, nord del Líban

Imatge exterior d'una nau per al tractament de residus sòlids
Technical details
Partners:
Àrea Metropolitana de Barcelona
Creu Roja Libanesa
Action area:
Mediterrània-Mashriq
Subject:
Waste cycle, Refugees
Financing:
  • AMB: 81.576,41 €

Status:
In progress Done

Description

Actualment, el Líban afronta una greu crisi ambiental, agreujada més encara arran de la rebuda d'un gran nombre de persones refugiades a causa de la guerra a Síria. La generació i l'abocament descontrolats de residus sòlids, juntament amb la manca d'un sistema de reciclatge adequat, estan exposant el territori a una contaminació ambiental preocupant, motiu pel qual nombroses administracions locals han col·locat aquesta temàtica a les agendes municipals com a tema prioritari.

De la mateixa manera, el municipi d'Amioun, situat a la regió de Trípoli, al nord del Líban, també ha rebut un gran nombre de persones refugiades i s'ha multiplicat la quantitat de residus produïts. Malgrat les dificultats com a municipi empobrit, Amioun s'esforça per garantir unes condicions de vida segures i acollidores a les persones que han fugit del conflicte armat de Síria.

Amb la finalitat d'evitar que Amioun arribi a patir uns problemes ambientals tan greus com els que s'han produït en altres punts del país, el projecte treballa amb una triple estratègia: treballar amb la població perquè coneguin i s'impliquin amb una gestió sostenible dels residus sòlids, dotar el municipi d'una infraestructura i d'equipaments adequats per al reciclatge de residus sòlids i, finalment, enfortir les capacitats tècniques i polítiques de l'Ajuntament per a una gestió de residus sòlids més sostenible.
Where
Prova: $provaURL