Un projecte que apropa un centre comercial, les entitats socials i la població de Sant Boi guanya el premi Innobus 2021

| Subject: Government Action

L'equip guanyador viatjarà a Brussel·les per conèixer les oportunitats que ofereix la capital europea per als joves emprenedors. El programa, iniciativa d'Innobaix i l'AMB, té l'objectiu de connectar el talent jove amb les empreses del territori a través de reptes d'innovaci

Aquest dimecres, 14 de juliol, s'han lliurat els premis de la cinquena edició de l'Innobus, el programa d'Innobaix i l'AMB que acosta els joves universitaris a la innovació i a les empreses de la metròpolis de Barcelona.

El projecte guanyador proposa un canvi conceptual al centre comercial de Sant Boi, un espai en el que conviuen grans i petites botigues, un gimnàs i establiments de restauració. L'objectiu del repte, proposat per l'empresa Nhood, era trobar la manera d'arribar als diferents públics. "Volíem desmarcar-nos de l'objectiu típic d'un centre comercial, que és anar-hi a consumir i a comprar. Nosaltres hem volgut centrar-nos en el consum d'oci i hem posat l'èmfasi en la importància de la conciliació familiar, de l'oci i la felicitat de les petites coses" , diu Anna Puigdomènech, membre de l'equip guanyador.

Per convertir el centre comercial en un centre d'oci, la proposta se centra en quatre conceptes clau: creativitat, experiència, esport i art. Aquests es traduiran en diverses activitats, com tallers a càrrec d'entitats socials de Sant Boi, l'organització d'activitats esportives en col·laboració amb comerços del centre o la creació d'una aplicació mòbil que concentri totes les botigues del centre comercial i hi faciliti l'accés a la ciutadania. 

L'equip guanyador el formen Inka Kvak i Mariona Baeza, graduades en Administració i Direcció d'Empreses i Anna Puigdomènech i David Lascasas, economistes. Tots quatre viatjaran a Brussel·les per conèixer les oportunitats que ofereix la capital europea per a joves com ells. 


Anna Hernández, directora de l'Agència Desenvolupament Econòmic de l'AMB, ha destacat el valor d'aquest programa: "És la demostració que entitats públiques i empreses poden treballar conjuntament. Hem de valorar la innovació del dia a dia, la que no necessita de grans inversions ni infraestructures, la que amb petits canvis fa que les coses millorin i siguin útils a les persones."

Natàlia Mir, directora general d'Innobaix, ha posat de manifest que connectar les empreses i el talent jove és "l'objectiu fonamental de l'entitat, perquè aquesta unió és imprescindible per fer créixer el territori i que els joves no hagin de marxar fora".

Els projectes que han resultat finalistes d'aquesta edició –que també s'han conegut a l'acte d'aquest dimecres– responien als reptes del Consell Comarcal del Baix Llobregat i a Aigües de Barcelona. Les propostes buscaven apropar l'Administració pública als més joves i millorar la salut de les persones amb rutes al voltant del riu Llobregat, respectivament.

Algunes xifres sobre l'Innobus

La del 2021 és la cinquena edició de l'Innobus, que va néixer l'any 2016 per acostar el talent dels emprenedors a l'ecosistema empresarial del territori metropolità. En aquesta edició hi han participat 32 joves i vuit institucions diferents: Aigües de Barcelona, Unilever, Nhood, Mesoestetic, Lipotrue, Schneider, Desigual i el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l'única institució pública que ha participat en aquesta convocatòria.

Altres empreses que han participat en el projecte des de la seva creació són Port de Barcelona, Bayer, Tai Smart Factory, Obra Social "La Caixa" o Eurecat.

Què és l'Innobaix?

És l'Agència d'Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i l'Hospitalet. Es va crear l'any 2009 amb l'objectiu de transformar el model productiu d'una comarca històricament centrada en la indústria per impulsar la innovació, l'emprenedoria i la formació professional. Amb el temps, el talent digital també s'ha incorporat a aquest model transformador. Avui, Innobaix és una gran xarxa formada per ajuntaments, sindicats, cambres de comerç, associacions, universitats i empreses que creen entorns de col·laboració entre sectors productius.

Related documents