L'AMB reajusta el servei de transport públic i de taxi metropolità de la terminal 2 de l'aeroport, que s'ha tancat als viatgers

| Subject: Buses, Taxi, Transport

A partir del divendres 27 de març, se suspendrà temporalment el servei de la línia A2 de l'Aerobús, que connecta la plaça Catalunya amb la T2, mentre aquesta terminal resti tancada als viatgers. Per als treballadors d'aquesta instal·lació, l'AMB manté actius els serveis de Bus Metropolità i Nitbus, amb una reducció del 40 % de l'oferta i amb aforament limitat al 33 %. L'IMET anul·la temporalment les parades de taxi de la T2.

Aeroport T2

Davant del tancament per als viatgers de la terminal 2 de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat a causa de l'evolució de l'emergència generada per la COVID-19, l'AMB ha reajustat el servei de transport públic i de taxi metropolità de la T2.

D'una banda, l'Aerobús, servei de titularitat i gestió de l'AMB, deixarà de passar temporalment per la T2 mentre resti tancada als viatgers. Concretament, l'AMB suspèn temporalment el servei de la línia A2, que connecta la plaça de Catalunya de Barcelona amb la T2 de l'aeroport.

L'AMB sí que mantindrà activa la línia A1 de l'Aerobús, que connecta la plaça de Catalunya de Barcelona amb la T1 de l'aeroport, però recorda que per a aquest servei s'ha estipulat una reducció important de l'oferta: la freqüència de pas, que habitualment és de 5 minuts, passa a ser de 30 minuts. L'autobús no s'aturarà a les parades intermèdies de Sepúlveda-Urgell ni de plaça Espanya en sentit aeroport.

Bus Metropolità: reducció de l'oferta i aforament limitat al 33 % de la capacitat

L'AMB manté actives totes les línies de Bus Metropolità i de Nitbus, també les que arriben a l'aeroport (46, L77, PR1 i L99, i N16, N17 i N18, respectivament). L'objectiu és seguir donant servei als treballadors de la instal·lació aeroportuària.

L'AMB recorda que a causa de l'episodi de la COVID-19, i com marca el Reial decret 463/2020, s'ha reduït un 40 % l'oferta del Bus Metropolità i el Nitbus, i que l'aforament de tots els autobusos de transport públic metropolità queda limitat a una capacitat màxima del 33 %.

Taxis de l'AMB a l'aeroport

El tancament de la terminal 2 de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat també implica l'anul·lació temporal de les parades de taxi d'aquesta terminal, fins a nou avís o fins que es reobri la T2.

Related documents