L'AMB destina prop de 20 milions a plans municipals contra la desigualtat social i per al desenvolupament econòmic inclusiu

| Subject: Social Policies

La dotació metropolitana es podrà executar fins al 2023 a través del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals (15.000.000 €) i el Pla ApropAMB (4.150.000 €)

Imatge recurs per a plans socials

Les noves convocatòries dels programes de suport socioeconòmic de l'AMB compten amb una dotació de 19.150.000 €. Aquest dimarts, 8 de febrer, l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha presentat aquests plans de suport a les polítiques municipals per lluitar contra la desigualtat social i afavorir el desenvolupament econòmic inclusiu. Aquesta dotació està repartida de la manera següent:

  • Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals 2022-2023. Està dotat amb 15.000.000 €, distribuïts al 50 % entre els anys 2022 i 2023. Posa el focus a millorar les condicions i la qualitat de vida de la ciutadania de l'àrea metropolitana de Barcelona, mitjançant el reforç de la cohesió social i la convivència i l'accés a una feina digna.
  • Pla metropolità de suport a la cohesió social, l'economia de proximitat i la coproducció de serveis (Pla ApropAMB). Tindrà una dotació econòmica de 4.150.000 € per executar al llarg de l'any 2022. Es focalitza en l'impuls del reforç educatiu i la cura de persones de col·lectius vulnerables, la potenciació del talent femení i la dinamització del comerç local i els professionals autònoms.
Durant l'acte de presentació, la vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, ha destacat dues estratègies per avançar cap a un creixement inclusiu i sostenible: "Treballar per reduir les desigualtats i les situacions de risc d'exclusió social i potenciar el desenvolupament econòmic del territori de manera sostenible". A més, Ballarín ha remarcat la importància d'apostar per la innovació en les polítiques de l'AMB.

Les dues convocatòries suposen una continuïtat de la feina tant de l'AMB com dels municipis que en formen part per impulsar el mercat de treball i la cohesió social. L'AMB ja va encetar el Pla de suport metropolità a les polítiques socials locals l'any 2020. Fins ara, s'han realitzat 100 projectes per valor de gairebé tretze milions d'euros.

Pel que fa al Pla ApropAMB, entre el 2020 i el 2021 s'han aprovat 108 projectes per un import de gairebé nou milions d'euros.

Respecte a l'anterior convocatòria, l'AMB ha simplificat i flexibilitzat el procés de presentació de programes perquè sigui més àgil i còmode per als ajuntaments. A més, el Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals amplia la capacitat de decisió dels municipis sobre la manera de distribuir l'import de la subvenció entre projectes dels dos programes o la concentració en projectes d'un únic programa.

Related documents