L'AMB assumirà el servei de bus urbà de Barberà del Vallès

| Subject: Buses

Aquest nou acord s'emmarca en el traspàs general dels serveis de bus dels municipis de la segona corona metropolitana cap a l'AMB

Moment de la signatura entre Antoni Poveda i Xavier Garcés

Avui dimecres, 15 de març, l'Ajuntament de Barberà del Vallès i l'AMB han signat un conveni per traspassar la gestió del servei del bus urbà del municipi a l'organisme metropolità. Aquest nou acord s'emmarca en el traspàs general dels serveis de bus dels municipis de la segona corona metropolitana cap a l'AMB, segons determina la Llei 31/2010, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Un cop l'organisme metropolità liciti i assumeixi el servei, passarà a fer-se càrrec de la gestió i planificació del servei i dels béns adscrits, incloent-hi els vehicles i equipaments interiors. Durant el temps que trigui a fer-se el procés de licitació, l'Ajuntament es compromet a continuar prestant i gestionant el servei actual.

Actualment, el servei de bus urbà de Barberà del Vallès està integrat per la línia L1, que connecta l'estació de Rodalies Renfe, amb el centre comercial Baricentro i els polígons industrials. En els pròxims mesos, l'AMB analitzarà i definirà el futur nou servei, que estarà cofinançat entre l'organisme metropolità i el consistori.

La firma del conveni ha estat a càrrec del vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, i l'alcalde de Barberà, Xavier Garcés.

"Des de l'AMB donem suport al transport públic dels municipis de la segona corona, com és, en aquest cas, la línia de bus urbà de Barberà. Seguim avançant, com ja hem fet amb altres aspectes, com han estat la tarifa metropolitana i la tarifa social del transport metropolità", ha explicat Poveda.

Garcés, per la seva banda, ha subratllat la importància d'aquest conveni per fer un pas més en la millora del servei d'autobús a la ciutat i ha destacat que: "L'Ajuntament fa una clara aposta per la innovació, la sostenibilitat i el servei públic. Avui hem iniciat el camí per promoure un transport més eficient i d'acord a les necessitats de la ciutadania. Actualment, l'Ajuntament gestiona la línia d'autobús urbà, LB1, amb 89.800 persones usuàries l'any, i en finança el dèficit amb un cost anual aproximat de 231.000 euros. Aquest conveni ens permet pensar en gran i fer que Barberà pugui afrontar els reptes de la mobilitat futura tenint en compte les necessitats del territori. Gràcies a una comissió de seguiment, des de l'Ajuntament, conjuntament amb l'AMB, definirem les característiques del futur servei d'autobús, on el transport públic guanyi protagonisme i ofereixi a les persones usuàries millores d'ús, atenció, informació i connexió dins i fora de la ciutat. La millora del transport públic en una de les zones industrials més importants de Catalunya millora la qualitat de vida de la ciutadania i facilita l'accés a les nostres empreses".

Related documents
Related links
Where
Marker
Ajuntament de Barberà del Vallès Barberà del Vallès