L'AMB activa el web HUB Talent, un espai on les iniciatives emprenedores poden trobar suport i ampliar les xarxes de treball

| Subject: Empresa

L'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l'AMB ha habilitat aquesta eina, que vol servir com a punt de trobada de les iniciatives emprenedores que tenen en comú la innovació, el talent i el coneixement de la nova economia del segle XXI a la metròpolis de Barcelona. Empreses, emprenedors i ciutadania poden proposar reptes amb l'objectiu de trobar altres actors que vulguin compartir coneixement i resoldre'ls junts. Nou grans empreses de diferents sectors ja hi han afegit els seus. També s'hi poden publicar els projectes més innovadors que ja s'hagin fet i que puguin interessar a la resta del món empresarial i la societat.

Innovació HUB Talent

L'Agència Metropolitana de Desenvolupament Econòmic de l'AMB ha creat i habilitat l'espai digital HUB Talent, una eina que vol servir de punt de trobada de les iniciatives emprenedores que tenen en comú la innovació, el talent i el coneixement de la nova economia del segle XXI i que tenen lloc a la metròpolis de Barcelona.

Actualment la plataforma HUB Talent ja és plenament operativa. Permet acollir i projectar qualsevol repte o projecte creatiu i innovador en qualsevol camp d'activitat: producció industrial i manufacturera, educació, art i cultura, ciutadania, integració social, millora de la productivitat d'empreses i organitzacions o digitalització.

La plataforma permet que empreses, emprenedors i ciutadania puguin plantejar reptes als quals podran respondre els diferents actors del HUB Talent. D'aquesta manera se sumen esforços, es comparteixen idees i coneixement i es possibilita la connexió entre els agents interessats a resoldre'ls.

Nou empreses i entitats ja hi han publicat els seus reptes

Empreses i entitats de diversos sectors com la mobilitat, la innovació o el comerç ja hi han aportat els seus reptes i busquen col·laboració per fer-los realitat.

Fins ara són nou les empreses que han compartit reptes a la plataforma:
  • Estamp. Facilitar les tasques manuals de prototips als seus operaris.
  • Port de Barcelona. Desenvolupar un mostrejador portàtil de microplàstics.
  • TAI Smart Factory. Adaptar els seus productes a un entorn mòbil.
  • Institut Català d'Oncologia. Millorar la comunicació entre els hospitals i els pacients.
  • Aigües de Barcelona. Millorar el punt de subministrament d'aigua mòbil.
  • Intercruises. Fer accessible el software de planificació de calendari a treballadors.
  • Transports Metropolitans de Barcelona. Respectar els seients reservats al transport públic.
  • Abacus. Transformar l'experiència de cobrament a les botigues físiques.
  • Circuit de Catalunya. Millorar el model d'abonat per fidelitzar clients i aconseguir-ne de nous
Una vegada publicats els reptes, l'objectiu és que totes les persones, empreses o agents que puguin aportar-hi recursos o talent es posin en contacte i trobin la millor manera de superar-los.

A més, totes les empreses, emprenedors i ciutadans que ho vulguin també hi poden publicar els projectes més innovadors que professionalment o voluntàriament hagin desenvolupat i presentar-los, així, al món empresarial i a la societat que hi pugui estar interessada.

En una societat que avança cap a la cooperació i les joint ventures, el HUB Talent es presenta com una nova plataforma de comunicació ràpida, eficaç i proactiva. A més, en el context social i econòmic actual, representa una oportunitat per compartir recursos, crear sinergies, contribuir en projectes que ja existeixen i plantejar-ne de nous.

Related documents