L'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres municipis metropolitans implicats ajornen l'entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes de Barcelona

| Subject: Sustainable Mobility

Una vegada s'acabi l'estat d'alarma, l'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres quatre municipis metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN determinaran una nova data d'entrada en vigor de les multes, prevista inicialment per l'1 d'abril de 2020

Anunci al carrer sobre la ZBE

Davant l'evolució de la Covid-19 i l'estat d'alarma actual, l'AMB, l'Ajuntament de Barcelona i els altres quatre municipis metropolitans implicats (Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs) han determinat ajornar l'entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes de Barcelona fins a nova data. Inicialment, l'aplicació de les multes estava prevista per l'1 d'abril del 2020. 

Fins a nou avís, les administracions han decidit que la ZBE Rondes BCN queda vigent com ha estat aquests darrers tres mesos del 2020: activa (de dilluns a divendres laborables de 7 a 20 h), però sense multes.

Per fer-ho efectiu, els cinc municipis metropolitans implicats estan preparant els corresponents decrets d'alcaldia, que es preveu que estiguin signats entre demà dimarts i dimecres.

Una vegada s'acabi l'estat d'alarma, les administracions implicades analitzaran la situació i determinaran una nova data d'entrada en vigor del règim sancionador de la ZBE Rondes BCN.

La mesura s'ha pres de manera consensuada per no afectar la mobilitat de les persones en la situació excepcional actual. "Hem pres aquesta determinació amb l'objectiu que cap persona es vegi afectada en cas d'emergència", ha manifestat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, que també ha recordat que aquests darrers mesos ja s'havia notat una reducció important de circulació de vehicles sense etiqueta ambiental.

L'AMB recorda que la mobilitat dels vehicles privats ha de ser la mínima imprescindible aquests dies, segons les indicacions del Reial decret 463/2020, excepte per a aquelles tasques i necessitats bàsiques. 

Related documents