L'AMB, a través de TERSA, finalitza l'aturada de manteniment de la planta de valorització energètica

| Subject: Environment

A principis d'agost, ja estaran funcionant les tres línies de combustió que han anat arrencant de forma progressiva.
Els treballs han suposat una inversió aproximada de 3 milions d'euros.

Planta St Adrià

L'AMB, que gestiona a través de TERSA la planta de valorització energètica (PVE) situada a Sant Adrià de Besòs, finalitzarà aviat l'aturada de manteniment anual d'aquesta planta, que es donarà per totalment acabada a principis d'agost, amb l'arrencada final de totes les línies de combustió.

TERSA, empresa pública participada per l'AMB i l'Ajuntament de Barcelona, ha dut a terme les tasques, l'objectiu de les quals és assegurar el bon funcionament de les instal·lacions i introduir noves tecnologies que en millorin l'efectivitat i l'eficiència.

La parada tècnica programada ha permès executar treballs de caràcter preventiu i correctiu, que només es poden efectuar quan la planta no està en funcionament. Aquesta aturada estava prevista inicialment per al mes de març, però el calendari d'actuació s'ha vist condicionat per les mesures de contenció de la COVID-19.

Durant l'actuació s'ha revisat i reparat el material refractari i els tubs de caldera, s'ha verificat el sistema de vàlvules i de combustió i s'han analitzat els cremadors, bufadors i les instal·lacions de rentat de gasos, entre altres.

La parada de manteniment, que suposa una inversió aproximada de 3 milions d'euros, s'ha dut a terme sota totes les mesures de seguretat i prevenció establertes per les autoritats.

D'aquesta manera, l'AMB, a través de TERSA, continua amb el seu compromís de millora contínua, revisant tots els seus processos i optimitzant-los amb la implantació de les últimes tecnologies. 

Related documents
Related links
Related facilities