Es reactiva el servei de l'app AMB Aparcament Metropolità i torna a instaurar-se, progressivament, el control de l'estacionament regulat als municipis que l'utilitzen

| Subject: Mobility and Transport, Labour Mobility, Sustainable Mobility

A partir d'avui, dilluns 25 de maig, es torna a instaurar el control del compliment de la normativa i el funcionament de les àrees d'estacionament regulat, zones verdes i blaves, a dos dels sis municipis metropolitans inclosos en l'app metropolitana. Els quatre restants ho faran en els propers dies. Properament, tres municipis metropolitans més s'incorporaran a l'app de l'AMB, que permet unificar el control i pagament de les zones d'estacionament regulat a la metròpolis de Barcelona. L'app arribarà a les 57.000 places d'aparcament regulat.

App AMB Aparcament Metropolità

Durant l'aplicació del reial decret de l'estat d'alarma, l'AMB ha posat en marxa i ha mantingut actives una sèrie de mesures relacionades amb la mobilitat que, progressivament, amb l'evolució de la COVID-19 i el procés de desescalada, està revertint.

Amb el pas a la fase 1, avui, dilluns 25 de maig, l'AMB torna a activar el servei de l'aplicació mòbil AMB Aparcament Metropolità i, progressivament, es torna a instaurar el control del compliment de la normativa i el funcionament de les àrees d'estacionament regulat, zones verdes i blaves, dels municipis metropolitans que ja estan integrats en l'app metropolitana.

Des de l'activació de l'estat d'alarma i durant els darrers mesos, als municipis metropolitans no s'han multat les infraccions d'estacionament a les àrees regulades en superfície (àrees verda i blava) que estaven integrades en l'app AMB Aparcament Metropolità. Aquestes  zones regulades corresponen a sis municipis metropolitans: Badalona (706 places), l'Hospitalet de Llobregat (1.843 places), Sant Joan Despí (960 places), Sant Just Desvern (461 places), Santa Coloma de Gramenet (249 places) i Barcelona (unes 50.000 places). A partir d'avui, dilluns, es torna a instaurar el control del compliment de la normativa d'estacionament a Barcelona i Sant Just Desvern. Durant els propers dies s'anirà activant als quatre municipis restants.

Properament, s'incorporaran a l'app AMB Aparcament Metropolità tres municipis metropolitans més: Esplugues de Llobregat, amb 462 places; Castelldefels, amb 1.102 places; i el Prat de Llobregat, amb 1.798 places. En total, l'app integrarà més de 57.000 places.


App AMB Aparcament Metropolità: objectius i funcionament
L'app, que es va posar en marxa al març del 2019, ja fa més d'un any, té com a objectiu unificar el model d'aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment en cada municipi. Aquest fet suposava una dificultat per a la ciutadania, que havia de descarregar-se una app per cada municipi on volia estacionar el vehicle. Així, els usuaris de la metròpolis de Barcelona ja poden consultar i abonar les corresponents taxes dels aparcaments regulats en superfície (com les zones blaves o verdes) a través del telèfon mòbil mitjançant una única app.

L'app presenta tres grans avantatges: el primer, un estalvi de temps. No cal buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic: l'usuari només paga pel temps real d'estacionament, ja que no fa prepagament al parquímetre. Finalment, la plataforma metropolitana d'aparcament permetrà implementar amb més facilitat els descomptes a les tarifes per als vehicles ambientalment més sostenibles.

Funcionament de l'app
L'usuari ha de descarregar-se gratuïtament l'app AMB Aparcament Metropolità, disponible per a iOS i Android, i introduir-hi les dades d'usuari, de pagament i del vehicle. Aquesta gestió només l'haurà de fer una vegada. Posteriorment, haurà d'escollir al mapa el tipus de plaça, i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l'app mostrarà la data i l'hora d'inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d'estacionament. Durant l'estacionament, l'aplicació indicarà l'import en temps real. Quan l'usuari finalitzi l'aparcament, podrà fer el pagament i veure el comprovant. A més, en tot moment disposarà de l'historial d'operacions.

Related documents