Els propietaris de furgonetes N1 que hagin comprat un vehicle nou per adaptar-se a la ZBE Rondes BCN i no l'hagin rebut en finalitzar la moratòria, podran circular temporalment sense ser sancionats

La mesura serà aplicable sempre que la compra del vehicle nou s'hagi efectuat abans de l'1 d'abril del 2021, quan finalitza la moratòria per a les furgonetes N1. Només serà vàlida mentre no arribi el vehicle nou, que haurà de complir la normativa de la ZBE Rondes BCN

01 abril. Fi moratòria furgonetes

L'AMB i els cinc ajuntaments metropolitans que integren la ZBE Rondes BCN han establert  que els propietaris de furgonetes N1 que hagin comprat un vehicle nou abans de l'1 d'abril del 2021 per adaptar-se a la normativa de la ZBE Rondes, si no han rebut el vehicle en finalitzar la moratòria prevista, podran circular temporalment sense ser sancionats fins que els arribi el vehicle nou.

Des de l'organisme metropolità es recorda que la mesura serà aplicable sempre que el vehicle nou compleixi la normativa de la ZBE Rondes BCN (li ha de correspondre un distintiu ambiental de la DGT) i s'hagi adquirit abans de l'entrada en vigor del règim sancionador per a les furgonetes N1; és a dir, abans de l'1 d'abril de 2021. El procediment d'acreditació d'aquests casos concrets s'efectuarà a través del mateix Registre metropolità (zbe.barcelona).

Aquesta mesura es va decretar en la darrera comissió tècnica prevista en el Reglament del Registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats a les zones de baixes emissions de la ZBE Rondes BCN, que va tenir lloc ahir, dilluns, 29 de març de 2021, amb representació de l'AMB i els cinc municipis metropolitans.

L'AMB ha detectat que, en alguns casos, s'estan produint endarreriments en el lliurament de vehicles nous. Aquesta mesura que s'anuncia avui es pren atenent aquesta situació i algunes peticions rebudes en la mateixa línia.

Tot plegat es durà a terme d'acord amb les ordenances municipals corresponents i els consegüents bans o decrets d'alcaldia d'adequació de la norma a la situació sanitària provocada per la crisi de la covid-19.

El mateix procediment també s'aplicarà per a furgonetes  grans, camions, autobusos i autocars (N2, N3 i M3).

Related documents