El Bicibox supera els 20.000 usuaris

| Subject: Bicycle

L'organisme metropolità guardona, amb els Premis Bicibox 2022, els 19 usuaris més actius del servei i lliura un premi especial a l'usuari número 20.000. L'oferta de places ha crescut un 12 % el darrer any i el sistema ha arribat a tres nous municipis metropolitans: Barberà del Vallès, Cervelló i Montgat. El 50 % dels nous registres són de patinets, vehicles que l'AMB permet aparcar des de l'1 de febrer del 2023 per facilitar la intermodalitat amb el transport públic

El Bicibox, el servei metropolità d'aparcament segur de bicicletes de l'AMB, ha superat els 20.000 usuaris aquest mes de març i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), creadora i titular del servei, empeny l'expansió d'aquest sistema d'èxit, que ha esdevingut un model de referència.

Ahir al vespre, l'organisme metropolità va celebrar, a Sant Joan Despí, els Premis Bicibox 2022, un reconeixement als usuaris més actius, és a dir que van fer servir més vegades el sistema l'any passat, i que esdevenen un exemple de l'aposta per la mobilitat sostenible i saludable. En aquest reconeixement, l'AMB va guardonar amb un premi especial l'usuari número 20.000, que ha anat a parar a un ciutadà de Sant Boi de Llobregat. També es va premiar l'usuari més actiu de cadascun dels 19 municipis metropolitans que disposaven del sistema l'any 2022.

"Amb aquests premis, posem en valor a les persones més usuàries i actives del Bicibox, aquelles que han fet una aposta decidida per la mobilitat sostenible i activa, i que són un exemple a seguir. A banda, també celebrem que hem arribat als 20.000 abonats del Bicibox, un servei que està en procés de renovació i que seguim millorant", va explicar el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda, durant l'acte. També va reconèixer que "l'AMBici, el nou sistema de bici pública metropolitana, ja s'està convertint en un altre servei èxit". "La mobilitat canviarà en els propers anys i serà diferent. Tindrem més bicicletes i més vehicles compartits", va afegir.

Els patinets, els darrers vehicles a poder-se aparcar al Bicibox

Aproximadament el 50 % dels nous registres des del passat 1 de febrer al servei Bicibox corresponen a patinets elèctrics. A 28 de febrer, hi ha registrats 131 usuaris amb patinet elèctric.

Des de l'1 de febrer del 2023, l'AMB permet que els patinets i la resta de vehicles de mobilitat personal (VMP) es puguin aparcar als mòduls del Bicibox.

"L'objectiu és afavorir la intermodalitat amb el transport públic metropolità mentre estigui en vigor la prohibició temporal d'accés d'aquests vehicles al transport públic, consensuada en l'àmbit de l'ATM el passat mes de desembre i que va entrar en vigor l'1 de febrer", recorda Poveda.

Expansió del servei

Durant el darrer any, l'AMB ha incrementat un 12 % les places del Bicibox: n'ha creat 273 de noves (i passa de les 2.236 a les 2.509) i el servei ha arribat a tres municipis metropolitans més, que són Barberà del Vallès, Montgat i Cervelló.

Durant tot el mandat 2019-2023, l'AMB ha incrementat un 33 % les places del servei Bicibox. De les 1.887 places l'any 2019 s'ha passat a les 2.509 places l'any 2023. En total, s'han creat 622 places noves.

D'altra banda, gràcies al finançament del Pla de sostenibilitat ambiental (PSA), s'estan instal·lant 20 mòduls nous de 14 places i s'està impulsant un aparcament de gran capacitat a l'Hospitalet de Llobregat (Collblanc). A més, amb fons europeus Next Generation, que atorga el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència, s'estan impulsant nous aparcaments de gran capacitat a l'Hospitalet de Llobregat (Hospital de Bellvitge, avinguda Carrilet i Renfe Bellvitge), al Prat de Llobregat (estació de Renfe, Mas Blau i dues estacions de la línia L9 del metro) i a Viladecans (estació de Renfe).

El Bicibox de l'AMB

El Bicibox, un servei metropolità complementari al transport públic, es presta de manera gratuïta actualment a 24 municipis i té com a objectiu l'aparcament segur de bicicletes. Tot, per fomentar la intermodalitat i els desplaçaments sostenibles per la metròpolis de Barcelona. El servei Bicibox té actualment 20.094 usuaris i 2.509 places. Funciona amb diferents formats: en mòduls al carrer (de 14 o 7 places), en aparcaments de gran capacitat a prop d'estacions de tren (per exemple, a Gavà i Badalona), en estacions de metro (per exemple, a Pompeu Fabra o a Parc Logístic) i en locals a peu de carrer, com en el cas del de Sant Joan Despí. 

Related documents
Related links
Where
Marker
Centre cultural Mercè Rodoreda, Sant Joan Despí