Projecte FEDER de recuperació dels espais fluvials

| Subject: International Relations

Presentat per l'AMB com a exemple de bona pràctica a Catalunya

Projecte FEDER

El passat 16 desembre, es va celebrar l'acte anual de comunicació de la política regional i de fons europeus d'Espanya, on l'AMB va presentar el projecte Recuperació socioambiental dels espais fluvials metropolitans, com a exemple de bona pràctica a Catalunya el 2021. En concret, el projecte està cofinançat amb fons FEDER, en el marc del conveni entre l'AMB i la Generalitat de Catalunya per al desenvolupament d'actuacions en els eixos 2, 4 i 6 del Programa operatiu FEDER 2014-2020 de Catalunya.

El Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, com a autoritat de gestió dels programes operatius FEDER 2014-2020, cada any organitza un acte de comunicació, en el qual les comunitats autònomes participen per explicar alguna de les actuacions més rellevants efectuades durant l'any amb cofinançament FEDER. L'acte de comunicació de l'any 2020 va quedar ajornat per la pandèmia, però enguany s'ha pogut celebrar el del 2021, en format en línia, els dies 16 i 17 de desembre.

Així, davant del Ministeri d'Hisenda i Funció pública i la resta de comunitats autònomes, el coordinador general d'Infraestructures de l'AMB, Martín Gullón, va explicar en què consisteix el projecte, i va assenyalar quins són els principals resultats que s'estan obtenint. Com a exemple va posar algunes de les actuacions que s'estan fent al riu Llobregat.

L'objectiu del projecte és incidir en la recuperació i millora de la infraestructura verda metropolitana, entesa en sentit ampli. Amb un pressupost total de 16,8 milions d'euros i un cofinançament del fons FEDER de 6,9 milions d'euros, es pretén vertebrar el territori metropolità consolidant els espais verds de les conques fluvials, sense oblidar l'equilibri entre el desenvolupament socioeconòmic i la preservació del medi ambient i la seva biodiversitat.

Related documents