Declaració pel Clima

| Subject: Climate Change

L'AMB aprova la Declaració pel Clima, contra el canvi climàtic

La lluita contra el canvi climàtic és un greu problema global i local a moltes de les ciutats i metròpolis del planeta, i esdevindrà el principal debat de la COP21 de París, la XXI Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic liderada per Nacions Unides que se celebra aquests dies, del 30 de novembre a l'11 de desembre, a la capital francesa.

És per aquest motiu que, en el marc de la celebració de la COP21 a París, l'AMB va aprovar el dimarts passat, en el ple del Consell Metropolità, la Declaració pel Clima, que s'alinea amb els principals objectius europeus i internacionals en matèria de canvi climàtic i energia. Aquest manifest potencia i amplia els compromisos de l'AMB i dels 36 municipis que l'integren amb un objectiu molt determinat: la reducció del 40% de les emissions de CO2 el 2030 i la contribució a un sistema energètic més sostenible.

"L'AMB emplaça els diferents col·lectius econòmics i socials, administracions, empreses, agents i entitats socials i ciutadans perquè, cadascú en la mesura de les seves possibilitats promoguin, impulsin i liderin actuacions que afavoreixin la mitigació del canvi climàtic i l'adaptació de les ciutats metropolitanes per a prevenir-ne els impactes", detalla la declaració, que també els convida a participar de manera activa en les accions que constitueixen el full de ruta 2030 per a la transició energètica i climàtica del territori metropolità.

Del Protocol de Kyoto a la COP21 de París

A la COP21 es reuniran 196 Estats, per tal d'afrontar la necessitat d'assolir un nou acord internacional sobre el clima, aplicable a tots els països, amb l'objectiu de mantenir l'escalfament global per sota dels 2 graus centígrads.

S'espera que la COP 21 de París marcarà un abans i un després en la lluita contra el canvi climàtic, gràcies a la consecució d'un compromís vinculant i definitiu per a la reducció d'emissions contaminants a l'atmosfera a partir de l'any 2020. Fins a aquesta data es mantindrà l'ajornament que, des de la COP de Copenhaguen, es va fer al Protocol de Kyoto, que marcava, per als països signataris, una retallada del 15 % en les emissions de CO2 respecte dels volums emesos el 1990.


Adjunta a aquesta nota està disponible la declaració completa.

Related documents