Boston, la Comissió de Virginia del Nord i San Diego

Back

| Subject: International Relations, Reparació i autoreparació

La visita del grup d'experts americans s'inscriu dins del programa IURC


Del 17 al 21 d'octubre, en el marc del programa IURC (International Urban and Regional Cooperation), l'AMB va acollir una delegació formada per un grup multidisciplinari d'experts provinents de les metròpolis nord-americanes de Boston, la Comissió Regional de Virgínia del Nord i San Diego. En el transcurs de la visita, els delegats van participar al congrés internacional MetroSolutions, organitzat per l'AMB els dies 17 i 18 d'octubre, per tal de presentar-hi i debatre possibles solucions a les grans amenaces i reptes metropolitans actuals a què s'enfronten diferents metròpolis del món.

Els delegats dels Estats Units es van familiaritzar amb l'estructura de l'AMB, així com diversos projectes implementats per l'organització als municipis metropolitans. En el marc del projecte es van realitzar visites a habitatges socials de Montgat i Cornellà de Llobregat, com ara l'edifici PISA; a projectes impulsats per l'IMPSOL; a projectes d'espai públic a Santa Coloma de Gramenet i Molins de Rei; a la Biblioteca El Molí; al projecte de recuperació de les dunes de Gavà; a projectes de mobilitat (Bicibox, ZBE i Bicivia) i a d'altres d'importància social i mediambiental.

Finalment, els equips de Boston, de la Comissió Regional de Virgínia del Nord i de San Diego van presentar a l'AMB les línies d'actuació de les seves metròpolis als camps de planificació urbana, protecció del medi ambient, resiliència climàtica i mobilitat sostenible. Totes dues parts es van pronunciar a favor de continuar l'intercanvi de bones pràctiques i de continuar potenciant els vincles bilaterals després de la visita.

Gallery