Normes Urbanístiques del Pla General Metropolità

Back
  • Article
    Sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics, clau HD

Sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics, clau HD


Modificació del Pla General Metropolità, per a la creació del sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics, clau HD, al terme municipal de Viladecans.

Aprovar definitivament la modificació del Pla general metropolità, per a la creació del sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics, clau HD, de Viladecans, promoguda i tramesa per l'Ajuntament. (DOGC núm. 5528 - 17/12/2009).

MODIFICACIÓ PUNTUAL DEL PLA GENERAL METROPOLITÀ PER A LA CREACIÓ DEL SISTEMA URBANÍSTIC D'HABITATGES DOTACIONALS PÚBLICS, CLAU HD, AL TERME MUNICIPAL DE VILADECANS.

NORMATIVA

Normes Urbanístiques de la Modificació puntual del Pla General Metropolità per a la creació del sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics (Clau HD).

Capítol Únic. Creació del sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics (clau HD).

Art. 1. Àmbit.

L'àmbit territorial de la Modificació puntual del Pla General Metropolità (MPGM) abasta, exclusivament, el terme municipal de Viladecans.

Art. 2. Definició del sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics (clau HD).

Es qualifica de sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics (clau HD) el sòl destinat a actuacions públiques d'habitatge dirigides a satisfer els requeriments temporals de col.lectius de persones amb necessitats d'acolliment, assistència residencial o d'emancipació justificades en polítiques socials.

Art. 3. Beneficiaris del sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics (clau HD).

Als efectes de la creació de la (clau HD) en el terme municipal de Viladecans es consideraran beneficiaris del referit sistema urbanístic els joves, la gent gran, les dones víctimes de la violència de gènere, els immigrants, les persones separades o divorciades que hagin perdut el dret a l'ús de l'habitatge compartit, les persones pendents de reallotjament per operacions públiques de substitució d'habitatges o per actuacions d'execució del planejament urbanístic o els sense llar, i qualsevol altre collectiu contemplat en les corresponents polítiques socials que es portin a terme i amb les necessitats exposades en l'article anterior.
També es consideren beneficiaris de l'ús d'habitatges dotacionals públics persones amb necessitat d'acompanyament per assegurar-ne la inserció social, amb tipologies i dissenys que en permetin l'ús compartit per persones sense llaços familiars.

Art. 4. Titularitat del sòl destinat al sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics (clau HD).

El sistema urbanístic d'habitatge dotacional públic es desenvoluparà, sempre i quan la titularitat del sòl sigui pública, o s'adquireixi, mitjançant qualsevol títol de gestió urbanística, com a conseqüència directa de l'assignació de la nova qualificació.
No obstant, en quant a la gestió del sòl, s'admeten les formes de gestió directa i indirecta definides en la legislació de règim local.

Art. 5. Determinacions de sòls i emplaçaments que s'afecten al sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics (clau HD).

La qualificació d'habitatge dotacional públic, clau Hd, s'integra com un sistema diferenciat dins els sistemes del pla general metropolità en l'àmbit de Viladecans.
L'establiment del sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics, la qualificació del sòl urbà amb aquest destí i la determinació de reserves en sectors de planejament derivat, s'ha de preveure mitjançant una modificació del planejament general.
També mitjançant la referida modificació de planejament general es podran qualificar com a sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics sòls anteriorment qualificats com a sistema d'equipaments comunitaris. Les reserves previstes per al sistema urbanístic d'habitatges dotacionals públics poden substituir les reserves mínimes legals destinades a equipaments comunitaris establerts per la legislació urbanística. En tot cas, mitjançant una modificació o modificacions successives del planejament general no es pot reduir, en conjunt, més d'un 5% de la superfície del sòl urbà i urbanitzable qualificada o reservada pel planejament general com a sistema d'equipaments públics locals. Les modificacions del planejament general han d'acreditar que no se supera aquest límit.

Art. 6. Condicions d'ordenació.

La figura de planejament que assigni la qualificació d'habitatge dotacional públic en un emplaçament determinat ha d'actuar, també, com a planejament derivat de detall, determinant les condicions d'edificació, les quals s'adaptaran a les necessitats funcionals, paisatge, condicions ambientals i integració en el sector en el que s'ubiquin. Tot i això sense perjudici que ulteriorment els paràmetres urbanístics dels terrenys qualificats com a HD puguin ésser concretats mitjançant la figura de Plans Especials Urbanístics.

  • Municipis
    $introTextMod