Aparca bicicletes RIM-AMB

Back
Imatge de l'Aparca bicicletes
Maria José Reyes

Els aparcabicicletes RIM-AMB són elements urbans amb un disseny integrat a les platges que ofereixen seguretat a les persones que s'acosten al litoral en bicicleta.

Gallery

Technical details

Project date:
January 2013
Start work date:
--
End work date:
--
Work execution date:
May 2014
Municipality:
El Prat de Llobregat
Authors:
Moisés Martínez Lapeña, arquitecte (AMB), Mariano de Gracia Antón (cap de secció de platges - AMB) i Edu Sentís Barja (Urbikes City SL)
Project management:
Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona
Promoter:
Urbikes City SL

Awards and acknowledgments

Premi FAD Delta de plata 2013 atorgat pel Foment de les Arts i del Disseny (FAD).

Description

Està format per un cablejat d'acer galvanitzat trenat i integrats dins del mòdul standard de passera de fusta de les platges amb una base d'acer que es fixa a la passera, i a la qual es solda el cable.

La idea del disseny parteix de la maroma, element de tacte suau i flexible, i de la forma curvilínia, que evoca les onades del mar i que està present en la mateixa idea de rodar. És un element flexible, escultòric i amable. Disseny innovador i resistent als ambients salins de les platges.

Aquest equipament es va concebre a partir de l'observació que la bicicleta és, cada vegada mes, un mitjà de transport escollit per més visitants d'aquests espais, gràcies a la gran quantitat de vies verdes i/o pacificades que existeixen per arribar-hi. Aquests usuaris demandaven poder aparcar el seu vehicle en un lloc proper, a la sorra, i amb garanties.

Related documents

Prova: $provaURL