Pals i xarxa de voleibol

Els elements d'oci, lleure i mobilitat del Catàleg de mobiliari de les platges metropolitanes contribueixen a facilitar el joc i l'esport dels usuaris alhora que responen a dissenys resistents i de qualitat per suportar les condicions del medi en què es troben.

 

Adrià Goula
Technical details
 • Project date:
  January 2010
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  May 2010
  Municipality:
  Badalona, Barcelona, Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Viladecans
 • Authors:
  Claudi Aguiló Riu, Eva Pagès (arquitectes – AMB), Mariano de Gracia (cap de secció de platges - AMB)
  Project management:
  Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona
  Collaborators:
  Moisès Martínez Lapeña, Mònica Cortadas, Ainhoa Martínez (arquitectes), Claudia Roca (estudiant d'arquitectura)
  Contractor:
  Flexinox, Trevi, TT Ambiental Gestió i Serveis SL
Description

El conjunt de pals de vòlei AMB es compon de dos pals separats per deu metres i una xarxa de 9 m de longitud i 40 cm d'amplada. Cada pal és un perfil tubular d'acer inoxidable AISI 316L amb un diàmetre de 113,9 mm i una longitud total de 6 m, dels quals 2 s'encasten a la sorra mentre que els 4 restants queden visibles, de manera que s'emfatitza la verticalitat i esveltesa del conjunt. 

Per fer possible la flexibilitat dels jocs de pilota amb xarxa central, es dissenya un element d'ancoratge soldat al pal que permet penjar la xarxa a diferents alçàries: tant es pot jugar col·locant-hi la xarxa AMB de 40 cm com posant-hi una xarxa professional de 100 cm d'amplada per a partits més seriosos. El conjunt esdevé una fita en l'horitzontalitat de la platja, ja sigui com a elements individuals, ja sigui com a conjunt dels dos pals i la xarxa.

Where